De maertelaere dewaele
Image default
Home / Gardening

Extra gemak en beveiliging van je sierpoort

Heb je besloten om een sierpoort aan te schaffen maar ben je benieuwd naar de extra mogelijkheden? In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden om je sierpoort extra te beveiligen of om je leven net iets gemakkelijker te maken.

Extra gemak bij je sierpoort

Ga je voor een draaipoort of schuifpoort maar wil je niet elke keer als je weggaat of aankomt de poort met je handen openen? Dan is het laten automatiseren van je sierpoort iets voor jou! Er zijn meerdere mogelijkheden waardoor jij nooit meer in de regen of andere weersomstandigheden staat om je poort te openen. Je kan ervoor kiezen om bijvoorbeeld een gsm-module te laten installeren. Hiermee kan je de poort openen door naar het nummer te bellen. Een andere mogelijkheid is een afstandsbediening of het gebruik van een pasje. Om niet elke keer je poort te moeten openen voor de postbode kan je een brievenbus in een poortpaal laten integreren.

 

Beveiliging van je sierpoort

Een sierpoort alleen al biedt extra bescherming van je tuin of terrein. Om je tuin nog beter te beveiligen kan je ervoor kiezen om een camerasysteem te plaatsen zodat je constant zicht hebt op wat er voor je poort gebeurt. Is dit bij jou niet nodig maar wil je wel graag weten wie er voor je poort staat als er wordt aangebeld dan is een intercom de oplossing voor jou. Er zijn twee verschillende intercoms; audio en video. Bij de audio intercom hoor je de persoon alleen en bij video heb je ook zicht op degene die voor de poort staat. Dit zorgt ervoor dat je altijd weet wie je binnenlaat.

 

Om te zorgen dat er niemand over je poort heen klimt kan je kiezen voor het monteren van een puntenkam. Dit doet alleen wel afbreuk aan het uiterlijk van de poort. Een andere mogelijkheid is kiezen voor scherpere sierpunten op het sierhek. Hierdoor wordt de uitstraling van je poort niet aangetast maar heb je toch extra beveiliging.