De maertelaere dewaele
Image default
Home / Gardening

De tuinpoort als sierpoort

De sierpoort is een tuinpoort die de uitstraling van jouw huis en tuin helemaal afmaakt. De tuinpoort van metaal zorgt voor een doorgang in jouw sierhekwerk. Voor sierpoorten zijn veel mogelijkheden, en al deze mogelijkheden lees je in dit artikel. Na het lezen weet je dus helemaal welke sierpoort bij jouw eisen past.

 

Soorten sierpoorten

Er zijn drie verschillende soorten sierpoorten: de looppoort, draaipoort en schuifpoort. De looppoort zorgt ervoor dat alleen voetgangers jouw terrein of tuin kunnen betreden en de draaipoort en schuifpoort zorgt ervoor dat ook auto’s jouw terrein op kunnen. Een looppoort is vaak afgesloten met een simpel slot zoals een cilinderslot. Ter extra beveiliging kan er nog worden gekozen voor een puntenkam of scherpe sierpunten zodat er minder makkelijk overheen kan worden geklommen.

 

De draaipoort en schuifpoort bestaan uit een of twee deuren die open slaan of naar de zijkant schuiven. Deze poorten zijn minstens drie meter breed. Het grote voordeel van de schuifpoort is dat de auto hier eventueel direct achter geparkeerd kan worden omdat het hek niet naar binnen of buiten open slaat maar rustig naar de zijkant schuift.

 

Bescherming tegen weersinvloeden

Om het metaal te beschermen tegen vocht zoals regen moet het altijd verzinkt worden. Dit zorgt ervoor dat de poort niet meer kan roesten. Na het verzinken wordt het hek gecoat, in een van de standaardkleuren, groen of zwart. Liever een andere kleur? Ook dit is vaak mogelijk bij een hekwerkspecialist.

 

Beveiliging van tuin of terrein

Sierpoorten geven niet alleen een mooi uiterlijk maar helpen ook dat onbevoegden niet zomaar je terrein of tuin kunnen betreden. Je kan de poort nog veiliger maken door middel van een alarmsysteem of intercom. Hierdoor weet je altijd wie jouw terrein betreedt.

 

Voor extra gemak kan je een draai- of schuifpoort ook laten automatiseren. Hierdoor kan je de poort met een druk op de knop openen zodra je aan komt rijden.