De maertelaere dewaele
Image default
Home / Gardening

Dit zijn de belangrijke stappen bij aanschaf van kozijnen

Na een lange werkdag is het eindelijk mogelijk; een avondje zonder zorgen op de bank doorbrengen. Het valt op dat er somtijds een koude tocht binnendringt, ondanks de ramen en deuren allen gesloten zijn. In veel gevallen zal dit te verklaren zijn, doordat de kozijnen toe zijn aan vervanging.

Door de kozijnen te herstellen, zal de koude tocht verleden tijd zijn. Hierdoor zal niet enkel de wooncomfort toenemen, maar de vervanging biedt ook voordelen voor de energierekening. Oude kozijnen zijn gevoelig voor schade en zullen slordig ogen. Door op lang termijn de vervanging uit te stellen, zal de staat van het kozijn achteruitgaan en mogelijk onvoldoende steun bieden voor de ramen. Met deze reden gegeven wordt duidelijk dat nieuwe kozijnen kopen veel voordelen zal bieden, ondanks er eerst naar enkele onderdelen gekeken zal moeten worden.

Soorten kozijnen

Bij de beslissing nieuwe kozijnen aan te schaffen, is het verstandig eerst te kijken naar de materiaalkeuze; een onderdeel dat de beschikbare kozijnen duidelijk onderscheid van elkaar. Bij een nieuw kozijn is er keuze uit de volgende materialen:

Kunststof kozijnen: kunststof kozijnen kopen zal, door het materiaal, weinig onderhoud vragen en zal de eigenaar verrassen met de goede isolatie.

Aluminium kozijnen: ook aluminium heeft weinig onderhoud nodig en is van erg sterk materiaal. Hierdoor zijn aluminium kozijnen ook geschikt voor grotere glasoppervlakken, waarbij de kozijnen een zwaar oppervlak moeten ondersteunen.

Houten kozijnen: houten kozijnen vragen helaas iets meer onderhoud, maar zijn van duurzaam materiaal. Ook biedt dit materiaal de mogelijkheid het kozijn te bewerken.

Isolatieglas

Bij de aanschaf van nieuwe kozijnen is het aan te raden ook direct te kijken naar isolatieglas. Nieuwe kozijnen zijn allen geschikt om isolatieglas in te plaatsen. De investering van deze handeling zal op kort termijn terugverdiend worden, dankzij de besparing van de verwarming.

Garantie kozijnen

Een voordeel van uitbesteding, waarbij de kozijnen worden geplaatst door een specialist, is de garantie. Door zelf de kozijnen te plaatsen en er na korte periode iets aan blijkt te mankeren, zal de eigenaar van de woning verantwoordelijk zijn voor de betaling van deze kosten. Door de montage over te laten aan een specialist, zal er geprofiteerd worden van een garantieperiode van ruim 10 jaar.

 

http://directeenkozijn.nl