De maertelaere dewaele
Image default
Dieren

Een maatje in huis

De decembermaand staat voor de deur. In die tijd staan we stil met onze dierbaren, vrienden en familie. Maar misschien mist er wel iets in jouw familie? Een vriend op vier poten misschien? Wellicht heb je besloten dat het tijd is voor een uitbreiding van het gezin. In deze blog vertel ik je waar je aan moet denken wanneer je een pup toevoegt aan je leven. Lees je mee?

Het gezin compleet

Een hond kan een echt maatje zijn maar voor het eindresultaat maakt het een hoop uit wat je in huis haalt. Niet iedere hond is geschikt om veel alleen te zijn en ook niet iedere hond bloeit op binnen een druk gezin. Als je een rashond neemt, kan je makkelijker een pup uitkiezen op basis van eigenschappen die vaak met het ras mee komen. Maar de asielen zitten overvol met diertjes die een warm nestje verdienen. Ga daarom daar eens eerst langs en wanneer er een hondje tussen zit dat jouw aandacht trekt, overleg dan met de medewerkers van het asiel over de persoonlijkheid van de hond en wat zij denken dat de hond nodig heeft wat een nieuw baasje betreft.

Alles voor de pup

Als je dan een pup uitgekozen hebt, moet er natuurlijk ook het nodige in huis gehaald worden. Tijd om langs de dierenwinkel te gaan, fysiek of online, en al die spullen op te halen. Van de riem en de halsband tot de voerbak en de hondenvoeding. En vergeet ook de nodige speeltjes niet, hier kan jouw diertje zijn of haar energie op uiten en daar zullen jij en je meubilair je dankbaar voor zijn.

Tijd voor training

Sommige mensen denken ook dat ze met een pup niet naar cursus hoeven. In principe moet er niks maar het is wel heel erg handig. Zelfs als je denkt dat je alles weet, is iedere hond anders en kan een trainer hulp bieden bij de uitdagingen die jouw pup je biedt. Daarnaast zijn er ook andere honden aanwezig bij de cursus en dat helpt jouw diertje met socialiseren, een onmisbaar onderdeel van de opvoeding van je hond.

De twee G’s: geduld en genieten

Als laatste, onthoud dat een jonge hond enorm op je zenuwen kan werken en dat lieve uiterlijk daar niet altijd tegenop weegt. Maar je moet vooral veel genieten en je bedenken dat de opstandige fase kort duurt vergeleken met de eeuwige vriendschap en trouw die je ervoor terugkrijgt.