De maertelaere dewaele
Image default
Financieel

Bankkrediet: macht of onmacht

Wanneer je een bank aanspreekt om een bepaalde lening of een bepaald krediet aan te gaan, is het belangrijk om hierover goed te onderhandelen ook al is Cofidis lening geweigerd. Om zaken te doen met een bank moet je goed bij de pinken zijn, want natuurlijk hebben jullie tegengestelde interesses. De bank wilt zoveel mogelijk winst maken terwijl jij als ondernemer net hetzelfde wilt binnen jouw onderneming. Het is dus enigszins logisch dat de bank een zo hoog mogelijke rentevoet wilt en jij een zo laag mogelijke. Hierdoor moet er gezocht worden naar een percentage waar jullie beiden mee kunnen leven. Dit is echter altijd variabel en daarom is het als ondernemer zeer belangrijk om goed te onderhandelen om de beste deal te kunnen maken.

Beide partijen moeten elkaar kunnen vinden.

Het onderhandelen is een vak apart en vaak wordt hier een extra speler voor ingeschakeld door het bedrijf. Deze probeert uiteraard een zo laag mogelijke rentevoet te verkrijgen bij de bank. Dit is een zeer moeilijke kwestie aangezien er tegengestelde belangen zijn en hieruit dus een akkoord moet voortvloeien. Er is dus nood om hier en daar wat te geven en nemen. Vanzelfsprekend is dat er moet geprobeerd worden minder te geven en meer te nemen. Daarom is het van uiterste noodzaak om het bankwezen en alles wat zich afspeelt achter de schermen goed te begrijpen. De kredietverleningprocessen moeten door beide partijen goed begrepen worden. Zo is het voor de onderneming mogelijk om te schatten hoe ver de bank maximum kan gaan. Dit zal dan ook nagestreefd worden Bij een Cofidis goedkeuring lening.

Het boek is een grote bron van informatie.

Het boek Bankkrediet: macht of onmacht van Paul Vos biedt een interessante kijk op deze kwestie en is een boek dat je moet gelezen hebben alvorens je naar de bank stapt. Hierin wordt het namelijk zeer duidelijk wat kan, wat niet kan, hoe ver de bank kan gaan en wanneer jij wel en niet moet toegeven. Het is dus een perfecte voorbereiding voor elke onderneming die een lening binnen 10 minuten op rekening in belgië wilt aanvragen.

https://www.snelgeldlenenbinnen10minuten.eu/de-persoonlijke-lening-aanvragen-belgie/