De maertelaere dewaele
Image default
Home / Gardening

Optimaal muizen bestrijden

Muizen kunnen erg hinderlijk zijn. Ze zorgen voor irritante problemen door bijvoorbeeld aan je spullen te knagen. U heeft vast wel eens gezien dat muizen bedrading van uw elektronica kapot hebben gemaakt. Maar daar blijft het niet bij. Ze kunnen namelijk ook erg gevaarlijk zijn omdat ze gemakkelijk bacteriën en ook ziektes kunnen overbrengen. Gelukkig bestaat er ook een oplossing. Zo kun je ze voorkomen, wat altijd beter is. Maar is het toch zover gekomen dat ze er al zijn, dan kun je ze simpel bestrijden mits je de juiste producten gebruikt. Bij  https://www.ongediertewinkel.nl/ kun je vele producten kopen om muizen te bestrijden.

Voorkomen

Als je ze voorkomt hoef je ze ook niet weg te jagen dus ik zal je een aantal tips geven die je hierbij kunnen helpen. Zorg ervoor dat muizen op zo min mogelijk plekken je huis binnen kunnen komen. Denk bijvoorbeeld aan ruimtes als kieren en andere openingen. Zo komen ze moeilijker binnen. Wat ook goed helpt is het afsluiten van je etensresten. Want waar geen voedsel te vinden is, is er ook geen ongedierte. Als muizen er niet bij kunnen komen, kunnen ze niet eten en moeten ze ergens anders op zoek gaan naar eten. Een van de traditionele manieren is het gebruiken van katten om de beestjes te vangen. Je ziet dit vaak bij huizen buiten af of op boerderijen. Het zal vast helpen, maar ze kunnen ze vast niet allemaal vangen. Je zult dus nog wat anders nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan gif en de vallen.

Hoe ontdek je ze?

Muizen zijn erg schuw en je zult ze niet snel in de ogen kijken. Wat wel eens voor kan komen is dat je ze hoort lopen of knagen in je plafond. Ook kun je de aanwezigheid ontdekken door de vele uitwerpselen die ze achter laten. De uitwerpselen zien eruit als kleine zwarte sliertjes die op een hoopje bij elkaar liggen. Als je een paar muizen in je huis hebt kunnen het er al heel snel meer worden. Muizen planten zich in een razend tempo voort.

 

Hoe kom ik er af?

Heb je heel veel last van muizen en wil je er van af? Bestrijden van muizen kan op verschillende manieren. Het gebruik van muizenvallen kan de oplossing zijn. Je hebt verschillende soorten. Vallen die ze meteen doden of vallen die ze enkel opsluiten. Met de vallen die ze alleen maar opsluiten kun je ze later ergens anders weer uitzetten, ver uit jouw buurt. Als je vallen gebruikt die ze meteen doodt, hoef je de muizen niet helemaal ergens heen te brengen. Je kunt de muizen gemakkelijk naar de val lokken door een stukje aas neer te leggen in of op de val. Dit kan van alles zijn maar wat vaak goed werkt zijn stukjes kaas. Gif is goed inzetbaar, doodt alle muizen en laat ze niet snel terug komen. Lees de gebruiksaanwijzing goed en zorg ervoor dat het gif niet in de buurt van kinderen en andere dieren komt. Andere dieren kunnen namelijk ook dood gaan van dit erg giftige goedje. Belangrijk is ook dat je de kadavers goed opruimt.