De maertelaere dewaele
Image default
Home / Gardening

Een lichaamsdroger; de ideale vervanger van de handdoek

Een gevoelige huid heeft veel invloed op het dagelijks leven. Kleding kan de huid snel irriteren, de beste bodycream zorgt voor veel pijn en ook douchen wordt niet gezien als rustmoment.

Voor het laatste probleem is gelukkig de ideale oplossing gevonden. Een lichaamsdroger blijkt voor vele personen met verschillende huidproblemen het perfecte alternatief van de handdoek te zijn.

Lichaamsdroger

Een lichaamsdroger is in veel luxe wellness centra’s, verpleeghuizen en revalidatieklinieken een veelgebruikt apparaat, zodat de mensen een prettige douchebeurt ervaren. De droger beschikt over een veilige luchtdrukknop dat na een druk op de knop geactiveerd wordt. De krachtige motor en verwarmer brengen een aangename luchtstroom die via traanvormige poriën het lichaam zullen drogen.

De huid

De huid wordt dagelijks onbewust beschadigd door verschillende prikkels, gelukkig kan de huid zich goed herstellen. Zodra het aantal prikkels de grens voorbijgaat, of de huid in contact komt met een extreem hevige prikkel, kan de huid het herstel niet meer bijbenen en kunnen er irritaties ontstaan. Een irritatie kan worden herkend aan het trekkerige en jeukende gevoel. Wanneer de huid niet meer in staat is zich te herstellen, zal de hoornlaag van de huid verdikken en gaan schilferen.

Handdoek

Bij een gevoelige huid kan elk contact met de huid pijnlijk worden ervaren. Door de wrijving van de handdoek en de gevoelige huid zal de huid verder worden aangetast en mogelijk geïrriteerd. Het gebruik van andere soorten stof kan het afdrogen minder pijnlijk laten verlopen, al is het mogelijk volledig te ontkomen aan elk soort contact na een douchebeurt. Dankzij de body dryer zal met een druk op de knop het gehele lichaam worden gedroogd, zonder het gebruik van een handdoek.  

http://lavicta.nl