De maertelaere dewaele
Image default
Home / Gardening

De voordelen van een (bubbel)bad

Na een zware week een moment van ontsnapping. Heerlijk. Een spa, een nachtje slapen in een luxe hotel of een bezoek brengen aan de sauna, klinkt heerlijk, toch?

Helaas is het voor velen niet reëel elk weekend eropuit te gaan. Kinderen of simpelweg een te drukke periode op het werk zijn vaak de reden om de rust te laten varen. Echter zijn deze redenen meestal de oorzaak van oververmoeidheid of een burn out. Het nemen van een bad is een activiteit dat vele positieve effecten heeft en men even de rust geeft die diegene nodig heeft.

Humeur

Psycholoog Neil Morris laat weten dat badderen het persoon gevoelens van optimisme brengt. Zo blijkt de warmte en de combinatie van stilte en comfort de depressieve gedachten te verminderen. Sommigen ervaren zelfs een veilig gevoel door connotaties met de baarmoeder, dat dit gevoel brengt.

Slapen

Een goede nachtrust gaat vaak gepaard met de juiste lichaamstemperatuur; niet te warm. ’S Nachts daalt de lichaamstemperatuur, waardoor de productie van melatonine, het slaaphormoon, op gang komt. Het verkoelen van de slaapkamer is een slimme optie, maar een bad heeft hetzelfde effect. Zo koelt het lichaam snel af en wordt het lichaam voorbereid op een goede nachtrust.

Spierpijn

Warmte zorgt voor een goede bloedsomloop. De bloedsomloop is niet alleen belangrijk voor de circulatie van het bloed, maar ook voor de ontspanning van de spieren. Door een warm bad zullen de spieren ontspannen en zal de spierpijn sneller wegtrekken. Met een vleugje epsom zout zullen de kwaaltjes, die gerelateerd zijn aan de spieren, nog sneller verdwijnen.

Calorieën verbranden

Zoals hierboven naar voren komt, heeft warmte veel positieve effecten. Bij een goede temperatuur zal het lichaam na een tijd zweten, waardoor calorieën worden verbrand. Voor langere tijd in bad zitten blijkt zelfs evenveel calorieën te verbranden als een rondje hardlopen!

Jacuzzi

Om dit feestje vol positieve effecten nog leuker te maken, is het mogelijk een bubbelbad aan te schaffen. Een opblaasbare jacuzzi geeft men de mogelijkheid de spa thuis te ervaren voor een scherpe prijs, is dat niet leuk?

http://opblaasbare-bubbelbaden.nl