De maertelaere dewaele
Image default
Home / Gardening

Waar moet je rekening mee houden bij de aanschaf van een dakkapel?

Verschillende opties voor dakkapellen

Wanneer je een dakkapel wilt plaatsen, zijn er verschillende opties waar je uit kunt kiezen. Dit zijn er soms veel meer dan je vooraf had ingeschat. Wat voor een opties zijn er allemaal waar je rekening mee kunt houden bij de aankoop en plaatsing van dakkapellen?

Materiaalsoorten bouw dakkapel

Een dakkapel bij BM Daktechniek kan gemaakt worden van verschillende materiaalsoorten. Zo kan een dakkapel bijvoorbeeld worden gemaakt van kunststof, zink, hout of zelfs riet. Kunststof wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt, maar er zijn wel mensen die nog het beeld hebben dat te veel lijkt op plastic. Dit hoeft echter niet het geval te zijn. Kunststof is duurzamer dan andere materiaalsoorten, maar kan niet worden geverfd.

– Vensterbank of niet?
Dakkapellen kunnen geplaatst worden zonder vensterbank, maar ook met vensterbank. Bedenk dus goed wat u aan de binnenzijde van uw dakkapellen wilt hebben. Een vensterbank kan zeer sfeervol zijn, maar neemt mogelijk ook nuttige ruimte in beslag.

– Rolluiken bij uw dakkapel?
Het is het makkelijkste om rolluiken direct te regelen tijdens het plaatsen van de dakkapellen. Je kunt er dan namelijk direct goed bij en hoeft niet later moeilijk het dak op te klimmen om de rolluiken te bevestigen. Bedenk dus goed of je deze wil voordat je je dakkapel laat maken.

https://www.bm-dakkapel.nl/