De maertelaere dewaele
Image default
Bedrijven

5 waterspelletjes voor een warme zomerdag

Op een warme zomerdag heeft iedereen wel behoefte aan een beetje watersport fun. De volgende spelletjes moet je dan echt uitproberen.

Waterballonnen gooien

Dit is vrij makkelijk en je hebt maar weinig dingen nodig. Vul een paar ballonnen met water en je bent al klaar. Ben je niet goed in ballonnen dichtknopen? Er bestaan ook zelfsluitende waterballonnen. Gooi om en om de ballonnen naar elkaar en probeer ze te vangen. Wie de meeste ballonnen heel houdt, heeft gewonnen.

Flessenvoetbal

Niks gaat boven een potje flessenvoetbal. Ook voor dit spel heb je de spullen gegarandeerd in huis. Vul een paar plastic flessen met water en pak er een bal bij. Zet de flessen zonder dop neer op de grond en trappen maar! Degene die aan het einde het meeste water in de fles heeft, is de winnaar. Niet alleen leuk om te doen in de tuin, maar ook op school.

Pingpongballen schieten

Een dagje watersport fun is niet compleet zonder een potje pingpongballen schieten. Ook voor dit spel heb je een paar flessen nodig van verschillende formaten. Stal deze uit op de tafel in je tuin. Verder heb je een emmer water en een paar waterpistooltjes nodig. Leg de pingpongballen op de flessen. Vul je waterpistool en schieten maar!  

DIY waterglijbaan

Heb je al een glijbaan in je tuin? Ideaal. Leg de tuinslang boven aan de glijbaan en daar ga je! Zo’n glijbaan is echter ook makkelijk zelf te maken. Haal een stuk zeil bij de bouwmarkt en leg deze op een zachte ondergrond en roetsjen maar. Waarschijnlijk heb je wel nog een beetje afwasmiddel nodig zodat je goed kunt glijden.

Schatzoeken

Voor dit spelletje heb je een iets groter zwembad nodig. Leg speelgoed of snoep op de bodem van het bad en laat je kinderen deze schatten opduiken.

https://outathome.com/nl/watersport-fun