De maertelaere dewaele
Image default
Woning en Tuin

Waarom een veiligheidsnet om je trampoline?

Veiligheid is enorm belangrijk, vooral als het gaat om kinderen. Helaas zijn er te veel ongelukken aanwezig tijdens het springen op een trampoline. Daarom wordt er aangeraden om een trampoline met veiligheidsnet te kopen. Het is dan ook mogelijk dat wanneer je een trampoline koopt om een set te kopen, waarbij de de trampoline en een veiligheidsnet als 1 gekocht kan worden.

Veiligheidsnet materiaal

De meeste veiligheidsnetten zijn voordelig, omdat ze de risico’s bij het gebruik van een trampoline verkleinen. Bij sommige merken betaal je iets meer, maar dit zijn dan ook veiligheidsnetten van hoge kwaliteit. De meeste mensen vinden het dan ook niet erg om een beetje extra uit te geven als ze de zekerheid hebben dat de veiligheid goed is. De veiligheidsnetten zijn ervoor om te verhinderen dat de kinderen van de trampoline vallen.

Wat is een trampoline veiligheidsnet?

De trampoline veiligheidsnet is het meest gebruikte veiligheidsaccessoire in trampolines. Het is gemaakt van zacht maar hoogwaardig synthetisch materiaal dat dik geweven is voor duurzaamheid. Het veiligheidsnet wordt bijeengehouden door metalen stangen die vervolgens met schuimrubberen hoezen worden bedekt. Het net loopt rond de trampoline en is ongeveer 180 cm hoog. De veiligheidsnet is ontworpen om te voorkomen dat kinderen van de trampoline stuiteren en naar beneden vallen.

Het is ook ontworpen om te voorkomen dat de trampoline gebruikers verstrikt raken in de veren of tegen de metalen frames stoten.

Het is ook belangrijk dat de veiligheidsnet dicht geritst wordt voordat iemand de trampoline gebruikt. Anders kan iemand alsnog van de trampoline vallen.

Waarom een trampoline veiligheidsnet installeren?

Veel ongelukken op de trampoline gebeuren wanneer de gebruikers de controle verliezen en van de trampoline springen. Met de veiligheidsnet voorkom je dat dit gebeurt en maakt het springen dus veiliger. Niet alleen kinderen kunnen van de trampoline vallen, maar ook volwassene kunnen nog wel eens een ongeluk krijgen door de trampoline. Vaak kunnen ook de benen tussen de veren komen. Met een veiligheidsnet voorkom je ook dat de benen in de veren komen en dat voorkomt dus ook botbreuken en/of kneuzingen.

Conclusie

Om de veiligheid van springers te waarborgen, is het belangrijk dat er een veiligheidsnet wordt geïnstalleerd en dat de veiligheidsnet altijd dicht geritst wordt wanneer het in gebruik is. Als ouder kunt u de kinderen aanmoedigen om altijd in het midden van de trampoline te springen, niet in of van de trampoline te springenen en om nooit speelgoed mee te nemen in de trampoline. Ook is het verstandig om geen speelgoed onder de trampoline te plaatsen. Speel dan ook niet onder de trampoline, om ongelukken te voorkomen.

Zo verminder je het risico op trampoline ongelukken. Als je een nieuwe trampoline koopt, denk er dan over na om een set te kopen waar een veiligheidsnet bij zit.

Als je al een trampoline hebt dan kan je altijd een veiligheidsnet kopen. Let er wel op dat je de goede maat koopt. Ook kan de kwaliteit erg verschillen per veiligheidsnet.

Op sommige trampolines met een veiligheidsnet zit er garantie op. Als je dan niet tevreden bent met de trampoline dan kan je deze terugbrengen en je geld terug krijgen.

Met een veiligheidsnet kan je met meer veiligheid je kinderen laten springen. Ook als volwassene heb je met een veiligheidsnet bijna geen kans op een trampoline ongeluk. Ga niet als volwassene op een trampoline springen wanneer de trampoline het gewicht niet aan kan. Spring ook niet te hard op een trampoline wanneer er kinderen op springen, omdat deze anders alsnog tegen de wanden kunnen vallen.