De maertelaere dewaele
Image default
Aanbiedingen

Heb je echt een flessenwarmer nodig?

Heb je echt een flessenwarmer nodig?

De meeste mensen gaan ervan uit dat baby’s warme melk willen, omdat moedermelk op lichaamstemperatuur is. Dit is echter afhankelijk van uw baby. Veel baby’s accepteren kamertemperatuur, of zelfs koude melk. Vooral als ze wat ouder worden. Sommige kieskeurige baby’s zijn echter niet blij met koude melk, en dan is het opwarmen van afgekolfde moedermelk of flesvoeding een goed idee.

Vroeger was een kom heet water voldoende om de fles van een baby op te warmen. Net als een fles melk onder een hete kraan houden. Toen werden magnetrons een huishoudartikel en revolutioneerden de methode van snel opwarmen. De meeste deskundigen zullen echter afraden een magnetron te gebruiken om een babyflesje op te warmen. Dit komt door de ongelijkmatige verwarming die hete plekken kan veroorzaken waardoor de mond van je baby kan verbranden. Daarom is er nu de flesverwarmer, die voor sommige ouders een ‘go-to’ accessoire is geworden, maar andere ouders zullen er nooit een gebruiken.

Wat doet een flessenwarmer?

Een alecto flessenwarmer is ontworpen om de babyfles, bewaarzak of voedingspotje specifiek te verwarmen zonder het te heet te maken. Er zijn veel verschillende soorten flessenwarmer, maar ze doen allemaal hetzelfde – een flesje veilig verwarmen, zonder te oververhitten, wat de goede vitaminen en voedingsstoffen in je moedermelk of flesvoeding teniet kan doen.

Sommige baby’s zijn kieskeuriger dan andere als het gaat om de juiste temperatuur van hun voeding. Een flessenwarmer verwarmt de melk snel en op de juiste temperatuur. Sommige merken, zoals de reisflesverwarmer van Cherub Baby, houden de temperatuur gedurende een bepaalde tijd vast. Vergeet echter niet dat warme, of kamertemperatuur moedermelk of flesvoeding in één voeding, of daarna, moet worden gebruikt:

  • maximaal vier uur voor verse moedermelk. Na vier uur moet u het gebruiken, bewaren of weggooien.
  • twee uur als uw moedermelk eerder bewaard en ontdooid is geweest.

Denk eraan dat u ongebruikte, ontdooide moedermelk altijd na twee uur weggooit. Bevroren en daarna ontdooide moedermelk mag niet opnieuw worden ingevroren of opgewarmd.

Zijn flessenwarmers veilig?

Ja, flessenwarmers zijn veilig in het gebruik. Ze verwarmen een fles snel, maar mogen de fles niet te heet maken. Een goede flessenwarmer verwarmt de melk van uw baby gelijkmatig en zorgt ervoor dat er geen hete plekken zijn die de mond van uw baby kunnen verbranden. Ze moeten u ook beschermen tegen brandwonden wanneer u de verwarmer bedient.

Bovendien zorgt een goede flessenwarmer ervoor dat de melk gelijkmatig en niet te snel wordt verwarmd. Zo blijven alle vitaminen en voedingsstoffen behouden, in tegenstelling tot andere methoden, zoals een flesje in kokend water leggen, waardoor de melk te snel opwarmt.

Hoe warm wordt een flessenwarmer?

Geen enkele flessenwarmer mag de melk verwarmen tot meer dan 45ºC, omdat dit brandwonden kan veroorzaken in de mond en de keel van uw baby. Als u uw baby borstvoeding geeft, wilt u een flessenwarmer die de melk kan verwarmen tot een temperatuur van 37ºC. Dat is de temperatuur die moedermelk heeft als het van jou komt als je borstvoeding geeft.

Controleer altijd de instructies en specificaties van de fabrikant. Zoek bovendien naar flessenwarmers met een thermostaat voor een betere controle.

Waar moet ik op letten bij een flessenwarmer?

Kies een flessenwarmer die bij je past – sommige flessenwarmers zijn beter voor moedermelk en andere zijn beter voor flesvoeding.

Veiligheid – welke flessenwarmer je ook kiest voor je baby, hij moet de melk verwarmen tot een veilige temperatuur en tegelijkertijd de voedingsstoffen van moedermelk behouden.

Zorg ervoor dat de flessenwarmer die je kiest compatibel is met de babyflessen, voedingszakjes of babyvoedingpotjes die je gebruikt. Sommige merken, zoals de Cherub Baby-reeks van reiswarmers, hebben verstelbare mouwen die op de meeste merken passen.