De maertelaere dewaele
Image default
Aanbiedingen

Houten vloer laten schuren door de Schuur Expert

 

Het is een misvatting te denken dat als je slijtage aan de vloer hebt of er links en rechts krasjes en deukjes zijn ontstaan in de parketvloer, je meteen een nieuwe en dure vloer aan moet schaffen. Integendeel, er zijn verschillende manieren om een enigszins beschadigde vloer er weer als nieuw uit te laten zien. Parket schuren en lakken, parket schuren en olien of parket schuren en waxen zijn van die manieren om je vloer een extra leven te geven. Schuur Expert helpt je vakkundig en snel en bewijst dat een parketvloer langer mee kan en langer mooi blijft dan je ooit voor mogelijk had gehouden. 

 

Is er sprake van krasjes en deukjes in de houten voer of is er door invallend zonlicht kleurverschil ontstaan? Wil je na jaren wel eens een andere kleur vloer of heb je te maken gehad met waterschade? Wil je de parketvloer uitbreiden of een meer onderhoudsvrije vloer? Neem dan snel contact op met de specialisten van Schuur Expert. Zij zullen na een eerste telefonisch contact een parketteur langs sturen die de vloer grondig zal inspecteren. Aan de hand van de uitkomst van het onderzoek zal een plan van aanpak gemaakt worden. Uiteraard wordt nadrukkelijk rekening gehouden met de wensen en (on)mogelijkheden van de klant. 

 

Het is genoegzaam bekend dat houten vloeren bewerkbare vloeren zijn en dus is een parketvloer prima op te knappen. Door te schuren worden de plekken waar slijtage is ontstaan verwijderd. Dat geldt ook voor vochtvlekken en voor deukjes en krassen, zoals ook plekken waar kleurverschil is ontstaan verdwijnen. Een parketvloer bestaat uit planken die weer bestaan uit verschillende lagen hout. Parketvloeren zijn daardoor al minder gevoelig voor vocht en warme. Het is een fabel dat parketvloeren niet goed te schuren zijn. Met de moderne schuurmachines kan dit perfect en in totaal wordt er vaak nog geen millimeter van de vloer weggenomen. Parket schuren en olien geeft je een zo goed als nieuwe vloer, voor beduidend minder geld dan de aankoop van een nieuwe vloer. 

 

Parket renovatie 

 

De parketteur zal uitgebreid voorlichting geven over parket renovatie en de opties parket schuren en lakken, parket schuren en olien en parket schuren en waxen. In alle gevallen zal naar gelang de staat van de vloer geschuurd worden. Dit gebeurt op stofvrije wijze, gunstig voor zowel parketteur als voor de klant. Om de geschuurde vloer vervolgens perfect af te werken kan de vloer gelakt of in de olie gezet worden. Kies je dezelfde lak, dan zal de glans op de vloer terugkeren. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten lak op de markt en is het dus goed mogelijk om voor een andere kleur te kiezen. Na de behandeling s de vloer niet van nieuw te onderscheiden en zal menigeen denken en hardop bewondering uitspreken over je mooie nieuwe vloer. Kies je voor parket schuren en olien, dan geef je de vloer een wat mattere en veel natuurlijkere uitstraling. Parket schuren en waxen is ook een optie. Op die manier geef je je vloer een extra beschermlaag tegen onder meer vocht. Zowel lak als olie wordt in lagen aangebracht. Behalve het feit dat de voer er als nieuw uitziet, verleng je ook de levensduur van de vloer met jaren. Parket schuren en olien is bovendien voordeliger dan de aanschaf van een nieuwe vloer. 

 

Parket schuren en olien 

 

Zit de klus parket schuren en olien er op, dan zal Schuur Expert ook de afwerking voor haar rekening nemen, die vooraf uiteraard met de klant is besproken. Behalve de werkzaamheden wordt bovendien deskundig advies gegeven. Zo zijn met simpele preventieve maatregelen schades aan de parketvloer te vermijden. Denk maar eens aan inloopmatten die het merendeel van de zandkorrels en steentjes op zullen vangen waardoor die geen schade aan de vloer meer kunnen veroorzaken. Bovendien is het zeer verstandig – zo zullen de vakmensen je ook vertellen- pootjes van tafels, stoelen en andere meubels van viltjes te voorzien. Behalve dat zul je voorgelicht worden over de wijze van schoonhouden van de vloer. Dat schoonhouden kan overigens prima met een stofzuiger, ook iets dat wel eens in twijfel getrokken worden. Prima optie dus, om voor bijvoorbeeld parket schuren en olien te kiezen. Wij hebben ook 

 

Schade aan de parketvloer? Je wilt je vloer een tweede leven geven of je wilt van je oude vloer een nieuwe vloer maken door het laten aanbrengen van een andere kleur? Het kan allemaal. In vrijwel alle gevallen kan een aan slijtage onderhevige vloer opgeknapt worden. Een nieuwe vloer kopen is beslist niet meteen nodig. En dat scheelt je behoorlijk in de portemonnee. Meteen Schuur Expert bellen dus. Lees in de rubriek over ons hoe je ons kunt bereiken. In over ons staat ook onze manier van werken beschreven.

 

SchuurExper ook wel de parketschuurspecialist van Nederland 

https://schuur.expert