De maertelaere dewaele
Image default
Internet marketing

Reclame op Instagram: waar volgers krijgen?


principles of marketing book

De officiële Instagram-advertentie verscheen in oktober 2015. We begonnen aan deze site te werken nog voordat er “officiële” reclametools verschenen – we testten advertenties, formaten, reacties van mensen.

En als de instructies voor het instellen op het netwerk gemakkelijk te vinden zijn, is er een tekort aan gevallen. Daarom hebben we een experiment uitgevoerd en bedacht hoe we het aantal volgers op Instagram konden vergroten met gerichte advertenties voor bescheiden geld.

Het was noodzakelijk om te begrijpen hoe de meest effectieve manier om een ​​pagina te promoten zonder massa-volgen en massa-achtig. Zonder tussenpersonen en uitwisselingen. Alleen via officiële tools. Waarom is dit nodig? Vergelijk uw instellingen voor Facebook-targeting met die van uitwisselingen.

Dus ik vertel je hoe je een advertentie kunt maken waarmee je voor vier roebel gerichte abonnees krijgt.

Hoe u een advertentiecampagne start

We maken een advertentie met het doel “Klikken naar de website”, en als de site die we zullen adverteren, geven we de Instagram aan die we nodig hebben.

Dan is alles zoals gewoonlijk: we selecteren de doelgroep, stellen het budget en het betalingsmodel in en gaan verder met de advertenties. We maken de lekkerste foto’s (als die er niet zijn, vind ze) en schrijven de teksten.

Het is erg belangrijk om uit te leggen waar je mensen naartoe brengt: we vergeleken identieke advertenties voor hetzelfde publiek en kwamen erachter dat mensen eerder naar Instagram gaan dan naar de website – een klik komt anderhalf tot twee keer goedkoper uit.

En wanneer de advertentie klaar is, beginnen de nuances. Deze kolom kan u verloren geld en verspild advertentiebudget kosten:

Het gaat over plaatsing

Welke moet worden schoongemaakt en welke moet worden achtergelaten? We hebben het publieksnetwerk herhaaldelijk getest – een hoop goedkope klikken, maar de uitlaat is nul. De rechterkolom is niet geschikt voor dit formaat.

Het valt nog te bezien welke advertentie beter zal presteren: degene die alleen op Facebook wordt uitgevoerd of degene die op Instagram wordt weergegeven. Het kostte ons een maand om dit te controleren.

Experimenteer met Instagram

Voor Facebook ad split tests gebruiken we een dambordstrategie, waarbij twee campagnes het ene uur na het andere lopen. Met Instagram is deze aanpak onmogelijk: het enige dat de test zal laten zien, is welke campagne meer conversies oplevert. Maar een transitie betekent niet een abonnement.

Om de effectiviteit van een advertentie te beoordelen, moet u voor elke campagne registreren hoeveel abonnees komen. Er zijn diensten met uurstatistieken, maar ook het “dambord” is hier niet geschikt: adverteren op Instagram heeft een vertraagd effect. Het is noodzakelijk om voor lange periodes te studeren.

Het beste van alles, wekelijks: op deze manier zullen de advertenties niet aanslaan en zullen de campagnes zich op een gelijk speelveld bevinden. Ons experiment duurde een maand:

Instagram-advertenties via Facebook genereren duizenden goedkope conversies, maar de bottom line is laag, met slechts één op de vijfentwintig volgers.

Hoe kan dit worden verklaard? Heel eenvoudig naar mijn mening.

Voor een persoon die op een smartphone zit (en dat zijn er de helft), opent Instagram met zo’n advertentie niet als een mobiele applicatie, maar als een aparte website en opent het in de Facebook-applicatie. En een persoon, zelfs geïnteresseerd in advertenties, scrolt door Instagram en … verlaat het.

Er zijn te veel stappen nodig om u te abonneren. Of log apart in, of open de Instagram-applicatie en zoek naar de pagina met interesse. De meesten zullen onderweg verdwalen.

Wanneer een persoon op zijn beurt een advertentie in de Instagram-applicatie ziet en een oproep tot inschrijving ziet, heeft hij meer mogelijkheden om dit te doen. Hij komt op uw pagina door simpelweg op de naam onder de foto te klikken – en niet op de link in de advertentie.

Daarom zullen er veel meer daadwerkelijke conversies plaatsvinden op Instagram. Maar – helaas – er is geen manier om ze te volgen. Laten we het voorlopig hopen.

Wat hebben we geleerd na een maand actief adverteren op Instagram? Dat dit een veelbelovend platform is. Instagram heeft een veel actiever publiek dan Facebook. Onze ervaring: in februari had onze klant 22 duizend volgers op Facebook en tien keer minder op Instagram. Maar binnen een maand ontvingen Instagram-berichten meer reacties dan Facebook-berichten en bereikte het aantal leads het dubbele van het aantal Facebook-hits. De mogelijkheden van Instagram als advertentieplatform zijn hier niet toe beperkt.

Het bereik van Instagram is aanzienlijk groter dan Facebook. Hoewel het publiek kleiner is. Wellicht komt dit door de verminderde (tot dusver) concurrentie tussen adverteerders. Gebruik dit!

instagram e marketing

https://marketingbook.shop/