De maertelaere dewaele
Home / Gardening

Duiven op het dak bestrijden

Het bestrijden van duiven is soms nog wel lastiger dan je denkt. Je moet namelijk eerst een goed inzicht hebben in de activiteiten van de duiven voordat er eventueel gehandeld kan worden. Je moet weten waar ze zitten en wat de overlast is die ze zouden veroorzaken. Je moet daarom ook echt gaan kijken naar de mogelijkheden hiervan. Steeds meer duiven komen in deze warmere periode van het jaar weer tevoorschijn. Daarom is het ook zeker heel erg handig om hier eerst eens in te verdiepen. Vervolgens kan er worden gekeken hoe dit eventueel kan worden geregeld. Steeds vaker gaat dit met duivennetten. Dit is de laatste jaren uitgerold en erg populair geworden omtrent de vogelbestrijding. Hoe meer vogelbestrijding des te meer duivennetten worden verkocht. We zien ook vaak dat deze duiven niet door de netten heen durven. Dit is namelijk de hele werking van duivennetten. Vervolgens zijn de duiven te bang om door het net te komen, daarna zal je ook geen last meer hebben van duiven. Het overlast is dan wel opgehouden en daarna is de kans ook heel klein dat er andere vogelsoorten door het net heen zullen komen.

Waar kun je eventueel netten bestellen?

Er zijn veel plekken op het internet waar je dit zou kunnen bestellen. Online webshops kunnen jou diverse maten aanbieden om duiven op jouw terrein te voorkomen. Duivennetten kunnen zowel gespannen worden op daken als of vlakke stukken grond. Het is aan de consument om hier een bepaalde maat en een soort materiaal uit te zoeken.

Welk type net past het beste bij jou? 

Er zijn diverse soorten netten van allerlei stoffen en maten. Je kunt het beste kiezen voor een stukje nylon. Dit kan tegen ieder weerstype. Dat is wel belangrijk want het moet natuurlijk wel voor een langere tijd bij jullie ergens gespannen staan. Dan is het ook zeker een goede manier om hier dus toch ergens opzoek te gaan naar een goed stukje nylon.

https://www.ongediertewinkel.nl/