De maertelaere dewaele
Image default
Aanbiedingen

How to: de levensduur van je airco verlengen

 

Steeds meer mensen investeren in een goede airco. Vooral nu de zomers steeds warmer worden, zijn mensen opzoek naar verkoeling in de hetere maanden. Een airco is voor de meesten een grote, geliefde investering. Reden genoeg om je airco door de jaren heen goed te onderhouden, zo beleven jullie er het langst plezier aan. Hoe je dit doet? Dat vertellen wij je graag in dit artikel!

Het filter onderhouden

Een belangrijk onderdeel van de airco is het filter. De koele lucht die de airco uitblaast komt eerst langs een filter. Deze vangt de verschillende viezigheden en stof op, waardoor jij schone lucht in de kamer binnenkrijgt. Als het filter erg vies is, kan het zijn dat sommige viezigheden in je ruimte worden teruggeblazen. Dit kan irritatie aan de ogen en luchtwegen opleveren. Door het filter af en toe schoon te maken, kun je dit makkelijk voorkomen. Het filter kan je gemakkelijk schoonzuigen of wassen. Als het filter heel vies is, is het beter om het filter te vervangen. 

Bijvullen maar!

Iets wat makkelijk vergeten wordt, is het bijvullen van het koelvloeistof. Zonder koelvloeistof is de lucht die wordt uitgeblazen niet koud, en dat willen we graag voorkomen. Door ongeveer een keer in het jaar de koelvloeistof bij te vullen kan jij het hele jaar door genieten van de koele lucht. Wel raden we het aan om het bijvullen te laten doen door een monteur. Het is namelijk een erg precies werkje en zo voorkom je dat er onbedoeld schade ontstaat aan de airco. 

Vervangen van onderdelen

Soms kan je het niet voorkomen en houdt je airco er mee op. Heel vervelend maar gelukkig kan je dit vaak vrij snel en makkelijk oplossen. Door airco onderdelen te bestellen en deze te vervangen kun jij binnen no-time weer genieten van de koele lucht. Vind je het toch een beetje spannend om zelf te gaan sleutelen met de airco onderdelen of heb jij niet zoveel tijd? In dat geval kun je altijd een monteur inschakelen om jouw airco te repareren. 

https://fixpart.be/nl/apparaat/airco-onderdelen-en-accessoires