De maertelaere dewaele
Image default
Home / Gardening

Tips om muizen te verjagen

 

Het is erg vervelend als je last hebt van veel muizen. Ze kunnen erg gevaarlijk zijn doordat ze gemakkelijk ziektes over kunnen brengen. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk af van deze beestjes, dus in dit artikel vindt je verschillende manieren om van je probleem af te komen.

 

Voorkomen

 

Wat misschien nog wel het meeste vervelende is, is dat je ze in huis hebt. Vaak komen ze voor op zolders, in de garage of buiten in de tuin. In huis zal je ze vaak niet tegen komen, maar je kunt ze wel horen. Je kunt ze dan horen kruipen of knagen in de plafonds of op het dak. Loop eens door je huis en bekijk alles heel grondig op kleine openingen waar muizen naar binnen kunnen gaan, ook de allerkleinste gaten zijn niet te klein voor de beestjes. Dek al deze openingen af met materiaal waar muizen niet door heen kunnen komen. Voorkomen is altijd beter dan het probleem verhelpen, dus om nog maar even door te gaan kunnen we het nog even over het voedsel hebben. Zorg er altijd voor dat je eten en resten hier van afsluit in dichte bakken zodat de muizen hier niet bij kunnen. Houd verder ook alles goed schoon en laat geen kruimels achter. Zo heb je aanzienlijk minder of zelfs geen last van muizen.

 

Vallen

 

Is het dan toch al te laat en heb je de muizen in je omgeving zitten? Dan kun je maar beter kiezen voor hoogwaardige producten waar mee je ze kunt bestrijden. Ongediertewinkel.nl verkoopt allerlei producten om muizen te bestrijden. Zoals vallen en gif. Er zijn een heleboel verschillende vallen te verkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan een elektrische variant. Met deze val lok je ze naar een kist waar ze zeer snel dood zullen zijn dankzij een schok. Het is wel nodig elke muis uit de val te halen en hem opnieuw aan te zetten om hem opnieuw te gebruiken. Voor de val is er geen snoer nodig want er worden baterijen voor gebruikt.

 

Muizen verjagen met gif

 

Met gif werken is vaak ook een goede oplossing om snel van de muizen af te zijn. Het gif werkt als volgt. Het zorgt er namelijk voor dat ze de muizen lokken, als ze het dan eenmaal opeten gaan ze snel dood, maar vaak niet meteen. Ze gaan namelijk naar hun nest waar misschien nog wel meer muizen zich schuil houden. Op deze manier worden ook zijn soortgenoten aangestoken. Ook dit gif is te verkrijgen bij Ongediertewinkel.

Huismiddeltjes

 

Wat je ook nog zou kunnen proberen is zelf middeltjes maken om ze te verjagen. Zo kun je bijvoorbeeld pepermunt gebruiken. Ze vinden het niet lekker ruiken en zullen er ver van af blijven. Dan heb je ook nog uien. De lucht van uien vinden muizen ook echt verschrikkelijk. Ze zullen deze lucht ook niet vertrouwen en denken dat het gif is. Toch is het altijd beter om je gif bij een gespecialiseerde winkel te halen waar ze zeer goede producten verkopen. Ik raad je aan om eens te kijken op de site van Ongediertewinkel.nl.