De maertelaere dewaele
Image default
Woning en Tuin

De voor- en nadelen van laminaat vloeren

Laminaatvloeren hebben vele voordelen, vooral omdat de kwaliteit in de loop der jaren is verbeterd. Zo kan Balterio laminaat worden gelegd dat lijkt op elk soort houtdesign of kleur. De betaalbare prijs maakt laminaatvloeren ook goed binnen het budget van een verbouwer of doe-het-zelver.

Voordelen laminaat

Balterio Laminaat heeft ook een hoge duurzaamheidsfactor, zolang het wordt geïnstalleerd volgens de specificaties van de fabrikant. De meeste laminaten zijn door de hoge dichtheid van de onderliggende plaat moeilijk te krassen, deuken of vervormingen. De duurzaamheid van Baltero laminaat vloeren maakt installaties onder de grond mogelijk, zoals in een kelder.

Nadelen laminaat

Laminaat heeft ook nadelen, net als elke vloeroptie. Hoewel het zeer duurzaam is, kan laminaatvloeren worden beschadigd. Als het eenmaal beschadigd is, kan het niet worden overspoten zoals een massieve of gemanipuleerde hardhouten vloer. Kies dan ook een goed merk, zoals Balterio laminaat.

Laminaatvloeren kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk worden verpest door waterschade als gevolg van een grote lekkage. Krassen beschadigen ook het oppervlak van de bedrukte coating, die vrijwel onherstelbaar is.

Een ander nadeel van laminaatvloeren is dat de aard van de bedrukte bekleding zorgt voor een herhaald patroon met een kunstmatige uitstraling. De laminaatvloerindustrie heeft de laatste jaren veel van de nadelen van laminaatvloeren aangepakt. Voor de Balterio laminaat vloeren zien er net als echt hout uit.

https://www.parket-winkel.be