De maertelaere dewaele
Image default
Aanbiedingen

Een design eetkamer inrichten doet u zo

Bent u een designliefhebber maar heeft u het moeilijk om een eetkamer op de correcte manier in te richten? Vrees niet, want in deze blog staan een paar interessante tips om uw inrichting op punt te zetten. Ontdek ze snel!

De eettafel

De eettafel vormt het centrale hart van uw eetkamer. Denk dus goed na over welk model u in huis haalt. Voor een design eetkamer mag dit gerust een opvallende tafel zijn met hoogwaardige materialen. Het Belgische merk Joli biedt bijvoorbeeld unieke Xeramica bladen aan. Dat is een volle plaat keramiek onderaan voorzien van glasvezelvlies. Het ziet er niet alleen elegant uit, maar is ook krasbestendig en onderhoudsvriendelijk.

Design eettafels hebben meestal geen rechte poten, maar iets veel opvallender. Zoals kruispoten of een tubulair frame als ondersteuning.

De eetkamerstoelen

Gaat u stoelen voor uw eetkamer kopen? Kijk dan naar design modellen van merken als HAY, Kristalia en Gazzda. Die werden gecreeerd door wereldbekende ontwerpers uit binnen- en buitenland. Met hun gerafinneerde vormgeving en subtiele details zijn de de perfecte aanvulling voor uw design eettafel. 

Voor een creatieve toets kunt u zelfs meerdere kleuren door elkaar gebruiken. Combineer bijvoorbeeld enkele witte eetkamerstoelen met hetzelfde model in een mosterdgele kleur. Op deze manier zullen uw nieuwe design stoelen nog meer opvallen.

De kasten

Als er een kast niet mag ontbreken in uw design eetkamer, dan is het wel een hangdressoir. Die is niet alleen praktisch (omdat er geen poten zijn, gaat het schoonmaken van de vloer eenvoudiger), maar ook bijzonder stijlvol. 

In een design interieur hebben kasten meestal een glanzende afwerking. Hierdoor zullen ze meer licht weerkaatsen, wat de ruimte groter doet lijken dan ze werkelijk is.

De verlichting

Aan designverlichting is er alvast geen gebrek. Zoek een trendy hanglamp om boven de eettafel te hangen. Bij merken als Flos, Tom Dixon en Moooi vindt u ongetwijfeld een leuk model. 

Deze tafelverlichting kunt u verder aanvullen met losse armaturen als vloerlampen en tafellampen. Het voordeel van deze armaturen is dat u ze makkelijk kunt verplaatsen moest dat nodig zijn. Nog een tip: kies in de eetkamer voor een warme lichtkleur. Die is super gezellig.

De accessoires

In een design eetkamer wordt het aantal accessoires tot het absolute minimum beperkt. U kunt bijvoorbeeld een abstract schilderij of een opvallende fotoprint tegen de muur hangen. Of zet een paar kleine beeldwerkjes op het dressoir. Voor de eettafel is er geen beter decoratiestuk dan een bos verse bloemen.