De maertelaere dewaele
Image default
Bedrijven

Een studio inrichten, hoe werkt dat?

Een studio-appartement betekent wonen in het klein. Studio-appartementen zijn vaak rond de 30 vierkante meter of minder en vereisen enige creativiteit als het om meubels gaat. Toch wil je dat je nieuwe woning er ondanks de beperkte ruimte zo goed mogelijk uitziet.

Creatief worden met opslag

Om je studio georganiseerd en opgeruimd te houden, moet je elke ruimte in je studio optimaal benutten. Koop dus een trolley onder je bed of bank, berg zoveel mogelijk op in je kast of koop een slim opbergsysteem. Stop dus zoveel mogelijk spullen in dozen, kasten, achter deuren of onder bedden en banken, dat werkt niet. Zet alles meteen weer op de juiste plek. Anders kom je snel ruimte tekort tussen alles.

Wat voor soort raamdecoratie in je studio?

Raamdecoratie is natuurlijk onmisbaar in je interieur. Met jaloezieën bedien je eenvoudig de verlichting en privacy. Je kunt dan echt spelen met het licht. En veel natuurlijk licht is perfect voor een kleine woonkamer. Het geeft het een optisch groter uiterlijk. Kies voor houten jaloezieën op maat zonder ladders. Het geeft de blinde een rustige uitstraling.

Ga anders nadenken

Wanneer we de ruimte proberen te verdelen, beperken we deze meestal tot de grond, maar bij het inrichten van een studio moet je naar boven gaan! Met de hoogte die je hebt bereikt, maar er zijn natuurlijk andere creatieve manieren om meer gebruik te maken van de ruimte die je hebt. Een populaire aanpassing om de ruimte te vergroten, is het installeren van een hoogslaper. Geniet van extra bewegingsruimte gedurende de dag en ga je ’s nachts naar ‘’boven’’ toe.

Wat is een fout die vaak gemaakt wordt?

De fout die veel mensen maken met een kleine ruimte is dat ze alleen kleine meubels plaatsen. Maar het laat de ruimte ook kleiner lijken. De kunst is om niet te veel meubels neer te zetten, maar er een paar meer neer te zetten. Kies niet voor 2 kleine banken maar voor 1 grotere bank. Koop een groot dressoir of een grote boxspring met een opbergbox, zo kun je veel opbergen. grote en robuuste meubelen laten de kamer zeker niet kleiner lijken, maar wekken juist de optische illusie dat de kamer groter is dan hij eigenlijk in werkelijkheid is.