De maertelaere dewaele
Image default
Sport

De zwakste landen op het Wereldkampioenschap Voetbal 2022

Naast Brazilië, Argentinië, Spanje en België voetbal, zitten in elk toernooi ook een aantal zwakke broeders. Dat kan komen doordat ze een ontzettend gemakkelijke kwalificatie gehad hebben. Of omdat ze het kampioenschap in hun eigen land organiseren, waardoor ze zelf al direct geplaatst zijn, in het geval van Qatar. In deze blog gaan vier ontzettend zwakke teams ontleed worden.

 

Qatar

Al-Annabi heeft nog nooit deelgenomen aan een wereldkampioenschap. Naast dat ze dit WK hebben om hun straatje schoon te vegen, is dit ook een kans om hun voetbal kwaliteiten te laten zien aan de hele wereld. Dat doen ze onder meer door buitenlandse spelers letterlijk te kopen. En ze de Qatarezen nationaliteit te geven. Helaas werkt dit niet zo goed als op papier. Alle officiële wedstrijden verliezen ze namelijk.

 

Iran

Mocht je de afgelopen maanden niet naar nieuws hebben gekeken, dan zal het als een verrassing komen dat Iran in deze lijst staat. Er zijn namelijk enkele spelers met serieus veel talent voor het spelletje. Maar De Perzische Leeuwen hadden vooraf al aangegeven eigenlijk liever niet te spelen. Wegens de grote protesten in het land. Hierdoor zijn de spelers ook merendeel daar mee bezig, en zal het toernooi verloren gaan.

 

Tunesië

De Adelaars van Carthago zijn voor de zesde keer aanwezig op het grootste voetbal podium. Wel is de verwachting dat ze ook dit jaar niet verder komen dan de groepsfase. Naast Afrikaans kampioen in 2004 hebben ze nog nooit een prijs behaald. In een groep met Frankrijk, Denemarken en Australië zal het een zeer lastige klus worden.

 

Saoedi-Arabië

Argentinië, Polen en Mexico als tegenstanders in de groep. Mocht je dat lezen als supporter van Saoedi-Arabië kun je maar beter de koffers thuis laten. Afreizen naar Qatar zal namelijk niet zorgen voor een grote feest vreugde. De Zonen van de Woestijn zullen namelijk net zo als in 2018, 2006, 2002 én 1998 niet verder komen dan de groepsfase. En dat is eerlijk gezegd ook geen ramp, met zulke tegenstanders. Het record uit 1994, waarin ze de achtste finale haalde, zal nog vier jaar langer blijven staan.

https://www.voetbalnieuws.be/