De maertelaere dewaele
Image default
Aanbiedingen

Urban Sofa meubelwinkel

Van de meubelwinkel naar bij jou thuis: hoe doe je dat?

Als je het aan 1000 mensen zou vragen of ze graag in een meubelwinkel rondsnuffelen, dan is in vele gevallen het antwoord ‘ja’. Op je gemak zitmeubelen uitproberen, je inbeelden hoe die buitenmeubelen in jouw tuin zouden staan of de voor- en nadelen van verschillende types tafels vergelijken is inderdaad een zeer leuk tijdverdrijf. En de afdeling decoratie heeft ook altijd veel succes. Verschillende items uitzoeken en met elkaar combineren: het is net of je je eigen binnenhuisontwerper bent.

Wat is er zo aantrekkelijk aan een (online) meubelwinkel?

Meestal zoek je een meubelwinkel, al dan niet online, op wanneer je bepaalde meubels nodig hebt. Denk maar aan de inrichting van je studentenkamers, wanneer je naar een groter huis verhuist of gewoon omdat je je interieur een make-over wilt geven. Je gaat dan bijna uit noodzaak op zoek in een meubelwinkel. Maar waarom zou je niet gewoon omdat je het leuk vind wat rondneuzen in een meubelwinkel? En nog beter: waarom zou je niet vanuit je luie zetel thuis je laten inspireren en je aankopen doen in een meubelwinkel?

Zoek je inrichting bij elkaar en wees creatief

Een huis kun je doorgaans in de klassieke kamers indelen: zithoek, eetkamer, keuken, slaapkamer, badkamer, hal, etc. En het staat ongeveer vast waar je zitmeubelen en waar je tafels en stoelen plaatst. Eens de belangrijkste en grote meubelen geplaatst zijn, komen er nog wat kleinere meubels aan te pas zoals bijzettafels bijvoorbeeld. Daarna komt de finale afwerking: de decoratie. Denk hierbij aan sierkussens, vloerkleden en plaids. Ze zijn als het ware de aankleding van je kamer. Hou één ding voor ogen als je bij de meubelwinkel iets aankoopt: hou je bij je eigen stijl.

Maak eens een ‘moodboard’

Het is misschien eens een leuke activiteit om samen me je gezinsleden een moodboard te maken. Maar wat is dit precies? Letterlijk betekent het ‘sfeerbord’. Het komt er op neer dat je foto’s zoekt van interieurs, meubelen en accessoires die jij mooi vindt en die in je huis zouden passen. Plak ze op een echt of een digitaal bord op je pc bij elkaar. Combineer vormen en kleuren zodanig dat je uiteindelijk een weergave krijgt van hoe jouw ideale interieur er zou uitzien. Dit helpt jou enorm als je de volgende keer op zoek gaat in de meubelwinkel.

https://www.urbansofa.be/