De maertelaere dewaele
Image default
Aanbiedingen

Black Friday 2021 in België

De populariteit van Black Friday groeit ook in België. Steeds meer winkels en winkelketens, zowel fysiek als online zetten in op deze dag. Jaarlijks stijgt het aanbod waarvan de consument op deze dag kan profiteren. Maar ook winkels zien jaarlijks hun omzet stijgen tijdens deze speciale shoppingdag. Winkels die deelnemen, hebben een duidelijk voordeel op hun concurrenten. En consumenten die hun aankopen tijdens de Black Friday doen, genieten van de beste prijzen voor een groot aantal artikelen.

 

Groeiende aankopen

Ieder jaar groeit het aantal aankopen dat op Black Friday wordt gedaan. Waren er in 2016 in België nog 4,7 miljoen elektronische aankopen tijdens deze speciale vrijdag, in 2017 groeide dit tot 5,6 miljoen. En in 2019 werd bijna een verdubbeling geregistreerd: 10,4 miljoen elektronische aankopen alleen in België. De cijfers liegen niet, ook in de lage landen heeft Black Friday definitief voet aan wal gekregen.

Goede voorbereiding

Veel webshops beginnen al om middernacht met de kortingsacties. Daarom werden de afgelopen jaren juist tijdens de eerste uren van de nacht veel aankopen gedaan. Veel mensen zitten achter hun pc klaar om te kunnen profiteren van de beste aanbiedingen. Het is dan ook verstandig om niet onbeslagen ten ijs te komen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Als je je van te voren goed bedenkt voor welke aanbiedingen je gaat, kun je snel na start op Black Friday 2021 je slag slaan.

 

Reclame Black Friday

In de periode voor Black Friday 2021 zullen veel winkels, ketens en online stores reclame maken voor hun acties. Houdt deze goed in de gaten, je kunt hier zeker profijt van hebben. Vaak worden ook e-mailacties gehouden om vaste klanten te informeren. Soms kun je alleen profiteren van de kortingen als je in het bezit bent van een speciale code of coupon. Let goed op of je deze van jouw favoriete merken ontvangt en zoek uit waar je deze kunt gebruiken.