De maertelaere dewaele
Image default
Aanbiedingen

Zo kies je de juiste verzenddoos voor je verzending!

Verzenddozen zijn essentieel voor webshops en bedrijven die producten versturen. Er is een breed scala aan verzenddozen beschikbaar: Amerikaanse vouwdozen, autolock dozen, postdozen, langwerpige dozen, en nog veel meer. Deze verscheidenheid kan echter leiden tot keuzestress. Welke doos is nu precies de juiste voor je product? Als je moeite hebt om dit te bepalen, lees dan snel verder. Binnen enkele minuten weet je welke verzenddoos perfect is voor je behoeften! 

 

Hoe zwaar is mijn product?

Een belangrijk aspect bij het kiezen van de juiste verzenddoos is de dikte van het karton. Voor producten die minder dan 10 kilo wegen, is een doos van enkelgolfkarton meestal voldoende. Enkelgolfkarton biedt voldoende stevigheid voor lichtere producten en is vaak goedkoper. Voor zwaardere producten, die meer dan 10 kilo wegen, is een doos van dubbelgolfkarton een betere optie. Dubbelgolfkarton biedt extra bescherming en stevigheid, waardoor je product veilig aankomt bij de ontvanger.

 

Wat voor vorm heeft mijn product?

Heeft je product een langwerpige vorm? Hoewel je het product in een standaard, vierkante doos kunt versturen, blijft er vaak veel loze ruimte over. Dit is niet alleen zonde van de ruimte, maar ook van het geld. Een betere optie is om te kiezen voor een kokerdoos. Deze dozen zijn speciaal ontworpen voor langwerpige producten en zorgen ervoor dat er minder loze ruimte overblijft. Hierdoor is je product beter beschermd tijdens transport. 

 

Wil ik tape gebruiken om de doos dicht te maken?

Amerikaanse vouwdozen vereisen tape aan zowel de boven- als de onderkant om de doos te sluiten. Als je het gebruik van tape wilt vermijden, kun je kiezen voor autolock dozen. Deze dozen hebben een stevige bodem die eenvoudig vast te drukken is, en de bovenkant is voorzien van een handige plakstrip. Dit maakt het sluiten van de doos een stuk makkelijker en sneller. 

 

Hoe groot is mijn product?

Kartonnen dozen zijn verkrijgbaar in veel verschillende formaten. Bij het kiezen van de juiste doos is het belangrijk om te bedenken dat je zo min mogelijk loze ruimte wilt overhouden. Een doos die precies past bij je product is ideaal. Als je voornamelijk producten van hetzelfde formaat verstuurt, kun je overwegen om dozen op maat te laten maken. Dit zorgt voor een perfecte pasvorm en minimaliseert de behoefte aan opvulmateriaal. Voor producten van verschillende formaten is het verstandig om een assortiment aan dozen in verschillende maten te hebben. Gebruik opvulmateriaal om te voorkomen dat je product gaat schuiven in de doos als er toch wat ruimte overblijft. 

 

Extra tips voor een efficiënte verzending

  1. Gebruik opvulmateriaal: om te voorkomen dat producten beschadigen tijdens transport, is het belangrijk om opvulmateriaal te gebruiken. Dit kan variëren van luchtkussens tot papiersnippers. 

  2. Kies voor herbruikbare of duurzame opties: overweeg het gebruik van gerecyclede of duurzame verpakkingsmaterialen om je ecologische voetafdruk te verkleinen. 

  3. Branding: denk eraan om je verzenddozen te laten bedrukken met je bedrijfslogo of -naam. Dit zorgt niet alleen voor herkenbaarheid, maar versterkt ook je merkidentiteit. 


Door de juiste verzenddoos te kiezen, kun je de verzendkosten optimaliseren, de veiligheid van je producten garanderen en een professionele indruk achterlaten bij je klanten. Voor een uitgebreid assortiment aan verzenddozen en ander verpakkingsmateriaal kun je terecht bij Rotim Verpakkingen. Neem snel een kijkje en vind de perfecte verzendoplossing voor je bedrijf.

https://www.rotimshop.be/