De maertelaere dewaele
Image default
Home / Gardening

Een professionele webshop heeft de juiste verpakkingen

 

Webshopeigenaren staan altijd voor de keuze van verpakkingen. Welke is het beste voor de producten die u verkoopt en hoe kunt u hierop besparen? Met de stijging van het aantal webshops en het online aankopen doen met de mobiele telefoon zijn verzenddozen niet meer aan te slepen. Toch is het transporteren van fysieke artikelen niet iets wat zonder risico gaat.

Een verzending moet bestendig zijn tegen schokken, stoten, water en andere omgevingsfactoren zoals zonlicht. Het verzorgen van de goederen vanuit de webshop tot aan de voordeur van de klant is een stuk service wat de naam van uw bedrijf beïnvloedt. Als men tevreden is over de verzending en het product, is de kans groot dat zij nogmaals bij u aankopen doen. U wilt dat men uw webshop als professioneel beschouwt.

Plastic of kartonnen verzendingen?

Een van de eerste keuzes die u tegenkomt bij het bepalen van de verpakking is het materiaal. Plastic is erg licht in gewicht en bestendig tegen de meeste stoffen zoals water. Toch is deze keuze niet voor de hand liggend aangezien dun plastic nauwelijks bescherming biedt tegen schokken.

Vandaar dat kledingwinkels dikwijls deze verzendingswijze hanteren, een kledingstuk is immers van zichzelf schokwerend. Textiel kan ook makkelijk worden vervoerd in kunststof verpakkingen.

Karton is minder dynamisch maar biedt daarom wel meer stevigheid. Vaak kiest men een combinatie: de container zelf van karton met daarbinnen noppenfolie, opvulmateriaal of luchtkussens. Dit is voor de kwetsbaardere artikelen in uw assortiment. Een bubbeltjes luchtkussen envelop werkt middels hetzelfde principe, maar is doorgaans kleiner.

Luchtkussen enveloppen voor de kleine goederen

Kleine verzendingen zijn niet minder belangrijk. Juist voor deze situaties zijn er de luchtkussen enveloppen. De kleine goederen komen hiermee prima en naar behoren aan op de plaats van bestemming. Van brieven tot knopen, zolang het niet te gewichtig is kan het mee in een envelop.

Aan de particulieren kant biedt dit ook z’n voordelen. Het kost vaak minder omdat het niet intensief is voor de postorderbedrijven om het mee te nemen en af te leveren. De buitenkant is waterbestendig en met de handige strips kunt u de verpakking openen en weer sluiten.

Vandaar dat professionele webshops de juiste verpakkingen kiezen bij de verzendingen.