De maertelaere dewaele
Image default
Home / Gardening

7 praktische tips voor het aanschaffen van babykleding

Jouw kleine wondertje verslijt vooral de eerste maanden van zijn leven de nodige kleding. Je hebt het idee dat je elke week weer nieuwe kleertjes aan moet schaffen, daar jouw baby als kool groeit. Met de week komt er wel een paar centimeter bij, heb je het idee. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden met het kopen van babykleding? Wat zijn de do’s en wat zijn de absolute don’ts? Je leest het hieronder!

Allereerst is het belangrijk om geen kleding met capuchon aan te schaffen voor jouw kleintje. Pasgeboren baby’s liggen het grootste gedeelte van de tijd op hun rug. Een capuchon zit dan ook totaal niet lekker.

Schaf bij voorkeur kleding aan met drukknoopjes. Op deze manier hoef je het hoofd van jouw baby niet door een klein gat te wurmen en zit je ook niet te stoeien met ‘normale’ knopen.

Vooral in de eerste maanden groeit jouw baby als kool. Verzamel dan ook niet teveel kleding in maat 50, want jouw kleintje groeit hier toch binnen een paar weken uit.

Vanaf dat jouw baby maatje 62 aan kan, kun je iets meer kleding aanschaffen. Vanaf een maand of 4 groeit de baby namelijk minder snel dan het geval was in de eerste 4 maanden.

Wanneer je kleding met drukknoopjes koopt, kies dan niet voor babykleding met drukknoopjes op de rug. Dit is namelijk zeer onpraktisch met aan- en uitkleden, daar de natuurlijke lighouding van een baby op de rug is.

Wanneer je een kraamfeestje hebt, vraag dan om babykleding vanaf maat 70. Hieronder heb je waarschijnlijk zelf al genoeg, en bovendien groeit jouw kleintje daar toch binnen de kortste keren weer uit.

Was de babykleding zo heet mogelijk. Vooral pasgeboren baby’s hebben nog een erg lage weerstand, waardoor het belangrijk is dat bacteriën op de kleding worden gedood. Was het niet té heet natuurlijk, want dan krimpt de kleding!

 

https://www.jutenjuul.nl/