De maertelaere dewaele
Image default
Woning en Tuin

Een zorgeloze zomer met vliegendeuren

Wil jij in de zomer wel genieten van de zomerlucht in je kamer, maar niet van insecten en pollen die daar meestal mee gepaard gaan? Dan kan een vliegendeur op maat de oplossing vormen. Vliegendeuren zorgen ervoor dat je je deur zorgeloos open kunt zetten. Daarnaast zijn vliegendeuren heel gemakkelijk in gebruik, of je nou een plissé-vliegendeur hebt, of een losse vliegendeur.

De gemakken van een vliegendeur

Een los inzetbare vliegendeur werkt gewoon als een normale deur. Deze zet je achter je eigen deur tegen het kozijn. Zo moet je op weg naar buiten twee deuren open doen, maar kun je je gewone deur open laten staan. Deze losse vliegendeuren hebben een aanslag nodig, dat wil zeggen dat ze ergens tegenaan of in moeten vallen. Heb je dat niet, dan kan je vliegendeur namelijk de hele tijd open en dicht waaien.

Laat je vliegendeur dus tegen je kozijn aan vallen, en zorg dat je iets hebt om je deur dicht te houden, zoals een veer of een magneet.

De gemakken van plissé-vliegendeuren

Plissé-vliegendeuren zijn een goeie optie bij het overbruggen van een brede deuropening. Zo hoef je namelijk niet twee klapdeuren te installeren op je kozijn, maar kun je de plissé-vliegendeuren naar elkaar toe trekken. Deze vliegendeuren schuiven in je deuropening, en als je ze niet nodig hebt kun je ze gewoon terug in hun cassette duwen.

Ze vouwen zichzelf dan compact op, en je hebt er de rest van het jaar geen omkijken meer naar. Dit in tegenstelling tot een losse vliegendeur, die je in de winter waarschijnlijk wel weer op zolder wilt opbergen.

https://www.vliegenraamshop.be