De maertelaere dewaele
Image default
Home / Gardening

Eindelijk voor jezelf kunnen beginnen

Lekker voor jezelf beginnen, een eigen bedrijf starten, geen gezeur van een baas, zelf beslissen wat je doet. Het is de droom voor menig Nederlander, een bedrijfje beginnen waar je echt je ziel en passie in kan stoppen. Het is allemaal makkelijker gezegd dan gedaan en daarom zijn hier een aantal punten waar je op moet je letten als je een eigen bedrijf wil opzetten. Er zijn namelijk een aantal stappen misschien logisch lijken maar waar je toch snel over vergist.

 

Wat, waar, hoe, wie?

Als je een bedrijf begint moet je natuurlijk weten wat je wil doen, wil je online verkopen of in een fysieke winkel? Ga je producten verkopen of diensten? Welke mogelijkheden zijn er nu eigenlijk? Allemaal vragen die je moet stellen voordat je überhaupt op onderzoek uitgaat naar de rest van de markt. Als je deze vragen en veel anderen beginvragen hebt beantwoordt kan je kijken naar wat voor concurrentie er allemaal is op de markt, hoe je dit wilt aanpakken en welke strategie je daarbij wil verzinnen. De allerbelangrijkste vraag hierbij is: hoe kan ik mezelf onderscheiden?

 

Het saaiste gedeelte

Niet echt een favoriet voor de meesten, maar het moet toch gebeuren: de administratie. Je moet weten hoeveel je te besteden hebt en wat je daar nu allemaal mee kan doen. Naam, rechtsvorm moet worden gekozen en natuurlijk ook de verzekeringen. Dan komt de inschrijving nog bij de Kamer van Koophandel, maar voldoe je wel aan de eisen die daaraan worden gesteld?

 

Het personeel

Een eigen bedrijf runnen is lastig in je eentje, de kans is dan ook groot dat je personeel wilt aannemen. Hier is ook nog een hele boekhouding voor nodig zoals bijvoorbeeld loonadministratie, maar hiervoor kan je altijd HR advies vragen, om zo wat beter op gang te komen.

 

Als je dat allemaal hebt geregeld is het tijd om te zoeken naar klanten, dit heb je meestal al voor een deel gedaan voordat je het personeel hebt aangenomen. Dan lijkt het na een lang proces eindelijk tijd om echt te beginnen en dan maar eens zien hoe goed dat bevalt.

https://www.cbbs.nl/