De maertelaere dewaele
Image default
Banen en opleidingen

LinkedIn

Temp agency

Het zal voor niemand meer nieuws zijn: LinkedIn is ’s werelds grootste professionele sociale netwerk. Het is een krachtig kanaal om mensen te vinden en een onuitputtelijke bron van kandidaten. LN heeft 610 miljoen geregistreerde gebruikers, van wie bijna de helft de site elke dag bezoekt. Kortom, als je het op de een of andere manier op magische wijze nog steeds niet gebruikt als een hulpmiddel om kandidaten te vinden – het is zelfs jammer.

Open Chrome, pas extensies aan en duik halsoverkop! Extensies:

Zap

Hiermee kunt u alle 400+ voorgestelde verbindingen met één klik toevoegen. Noodzakelijk, maar eentonig werk – u kunt de uitbreiding vertrouwen.

Linkedin Search Tool

Met de extensie kunt u zoeken naar mensen op LN zonder sites van derden te verlaten. Zie je de naam op de sprekerslijst van de conferentie? Selecteer het gewoon – Search Tool start een zoekopdracht in de database en geeft u een directe link naar uw account.

Hunter voor Chrome

De jager – dat is hij. Een van de tientallen e-mailopeners die zijn gebouwd voor sociale media. Het vaakst achterblijvende type extensies, dus je kunt er voldoende analogen voor vinden: het is beter om er 2 of 3 in je arsenaal te hebben, zodat je in het geval van iets de Chrome Store niet opnieuw opent. Het werkingsprincipe is hetzelfde: u opent een account op LinkedIn, start de sollicitatie en ontvangt de e-mail van de kandidaat. Eerlijk gezegd kun je veel vergelijkende tests van vergelijkbare extensies vinden om ongeveer te begrijpen wat het downloaden waard is en wat niet. Zoek hier de vertaling van het artikel van Kirill Nikolaev over dit onderwerp (evenals een lijst met 5 analogen).

Tekstexpander

Zodra je genoeg verbindingen hebt, komen er op ongecontroleerde schaal berichten binnen. En bij het zoeken naar een kandidaat moet u steeds meer verzoeken sturen: download de extensie om geen handmatig voorbereide berichten te kopiëren en plakken. Voorbereide welkomstzinnen (of antwoordzinnen) kunnen er direct in worden gegoten en met behulp van korte afkortingen (natuurlijk op maat), reageren op respondenten. Althans in woorden, in ieder geval in plaatjes – voor mailinglijsten is trouwens ook relevant.

Agorapulse

Een lege pagina is slecht. Activiteit moet op de een of andere manier worden gehandhaafd. Met de extensie verspil je geen tijd met het kopiëren van links – je kunt onmiddellijk interessant materiaal plaatsen met één klik op zowel LinkedIn als Facebook: in feite is dit een smm-planner, alleen voor onze sociale netwerken voor rekrutering.

LinkediLimits

Als u te veel zoekt (en dit zal onvermijdelijk ooit gebeuren), kan LinkedIn u verdenken van een recruiter – en moet u extra betalen voor het verwijderen van de limiet voor commercieel gebruik. Dit is waar de vreugde meestal eindigt: met de introductie van beperkingen zal de zoekopdracht slechts 3 kandidaten per aanvraag laten zien. De LinkedLimits-extensie verwijdert de Commercial Use Limit en stelt u in staat verder te zoeken alsof er niets is gebeurd. Gratis, zonder een Premium-account te kopen.

Zijn de beperkingen opgeheven? U kunt beginnen met schrapen!

Gegevensschraper

De meest bekende tool voor ons: haalt informatie uit de meest noodzakelijke formaten (.xls .csv .xlsx .tsv), en stelt u in staat om gratis tot 500 pagina’s per maand te downloaden.

Schrap

LinkedIn, Facebook, Instagram, Quora en Product Hunt schrapen. Verbind Google Spreadsheets en voila – de extensie verzamelt informatie van de opgegeven pagina ernaar. U kunt op meerdere pagina’s tegelijk werken: het werkt in een nieuw venster en hindert het werk op geen enkele manier.

Als je al een gevorderde gebruiker bent en LinkedIn te veel gebruikt: stel jezelf een blok in voor het aantal keren dat je op de site doorbrengt. Meestal werken dergelijke extensies alleen voor Facebook – News Feed Eradicator voor LN is ook voldoende.

Jooble Indeed

https://www.globalrecruitment.info/