De maertelaere dewaele
Image default
Home / Gardening

Is uw woning genoeg beveiligd?

Op televisie, reclameborden en in de krant, het lijkt steeds vaker gemeld te worden; de vele inbraken. De overheid probeert men alert te houden en woningen goed te beveiligen. Mede dankzij camera beveiliging worden inbrekers steeds vaker ontmaskerd. Online zijn vele aanbieders van verschillende soorten beveiligingscamera’s. Hieronder volgt een overzicht van de functies die de beveiligingssystemen beschikken.

Patronen

Door de vele ontwikkelingen en uitvindingen rondom de camera’s is het mogelijk patronen te herkennen. De scherpere beelden en geavanceerde chip in de camera merkt direct op wanneer een bepaald gedrag zich meerdere keren herhaalt. Denk hierbij aan gezichtsherkenning, kentekenregistratie en het omheinen van een gebied.

Gedrag

De markt van elektronisch apparatuur wordt dagelijks vergroot door de lancering van onder andere de nieuwste camera’s. De nieuwe aanpassingen zorgen ervoor dat de camera in staat is het gedrag van de in beeld gebrachte personen te registreren. Hierbij is het mogelijk dat een onbekend persoon rond het huis loopt of onderzoek doet bij de deuren van het huis. Door de opmerkelijke bewegingen kunnen inbraken voorkomen worden door sneller te kunnen handelen.

Temperatuur

Naast het tegengaan van inbraken is een camera ook bereid een verspreiding van ziekteverschijnselen binnen een pand tegen te gaan. Kantoren en winkelpanden kunnen hiervan profiteren door personeel veilig te stellen en de klanten met een prettig gevoel producten af te rekenen. Per bezoeker is dankzij de temperatuurmeter te zien of het persoon ziekteverschijnselen met zich meebrengt.

Alarmsysteem

Extra beveiliging wordt niet alleen door camera’s gewaarborgd. Alarmsystemen geven een melding bij een beweging rondom het huis dat mogelijk inbrekers kunnen zijn, maar ook bij mogelijke brand. Het systeem beheert verschillende hulpbronnen, hieronder vallen infrarooddetectoren, magneetcontacten (voor opengaande ramen en deuren), glasbreuk- en brand-, hitte-, en gasdetectoren. De detectoren laten het alarm afgaan en schakelen de meldkamer in om de inwoners alert te maken voor eventueel gevaar.

https://www.groenewegendelft.nl/