De maertelaere dewaele
Image default
Home / Gardening

Toenemende vraag naar interieurbeplanting in gebouwen

Hoveniers en tuincentra zien de laatste jaren duidelijk een nieuwe trend. Interieurbeplanting is niet langer een ondergeschoven kindje. In steeds meer bedrijven en kantoren krijgt men aandacht voor een groene en gezonde omgeving. Wat zijn zoal de voordelen van interieurbeplanting?

Luchtkwaliteit verbetert

Veel planten dragen bij aan het zuiveren van de lucht. Medewerkers op scholen, in ziekenhuizen en op kantoren worden hierdoor minder snel ziek. Planten verlagen de hoeveelheid CO2 en stof en breken schadelijke stoffen af. Het ligt natuurlijk wel aan het soort planten waarvoor wordt gekozen.

Minder stress bij de medewerkers

Steeds meer mensen ervaren hoe heilzaam een groene omgeving is. Huishoudens met een groene achtertuin zijn vaak gezonder dan mensen die alleen tegen stenen aankijken. Ook in de werkomgeving hebben mensen baat bij een groene omgeving. Stress vermindert, mensen zijn minder snel ziek, herstel na ziekte verloopt spoediger en het welbevinden is stukken beter.

Achtergrondlawaai wordt verminderd door groene planten

Planten worden steeds vaker toegepast voor het verminderen van lawaai. Zelfs langs drukke wegen zijn planten steeds vaker een goede oplossing. Zeker wanneer u te maken heeft met akoestische ruimtes in uw kantoor of bedrijf, zijn planten een aanrader. In moderne gebouwen is nogal eens sprake van een hinderlijke nagalm. De bladeren van planten absorberen en weerkaatsen diverse achtergrondgeluiden. Dit is veel prettiger voor de mensen die in zo’n ruimte werkzaam zijn.

Interieurbeplanting zorgt voor betere concentratie

Mensen die planten om zich heen hebben, kunnen zich beter concentreren. Ook lukt het beter om dingen te onthouden en diep na te denken. Een rondje buiten lopen is wat dat betreft ook altijd erg gezond.

Al meer dan 35 jaar heeft Plantenman.nl in het zakelijk en privé voorzien van interieurbeplanting (incl. advies).