De maertelaere dewaele
Home / Gardening

Tips om je tuin zomerklaar te maken

Het wordt weer warmer en het blijft steeds langer licht. De eerste boomknoppen beginnen al te groeien en buiten zitten wordt steeds aangenamer: de zomer komt eraan. Jij bent er waarschijnlijk helemaal klaar voor, maar je tuin wat minder. Hieronder wat tips van hardhoutdiscount.nl om ook je tuin klaar voor de zomer te maken.

Onkruid verwijderen

Als het warmer wordt gaan planten en bloemen bloeien, zo ook onkruid. Door onkruid zo snel mogelijk te verwijderen voorkom je dat het gaat bloeien en zich zo uitzaait over heel je terras. Doe je dit op tijd, dan heb je er bijna de gehele zomer geen werk meer aan.

Maai het gazon

Het gras maaien is essentieel voor een mooi gazon. Om te voorkomen dat u kale plekken of dor bruin gras krijgt, kunt u er maar beter op tijd mee beginnen. In het voorjaar mag dit elke week, in de zomer is één keer in de twee weken meer dan voldoende. Maaien is goed voor een stevig en dik gazon, maar mag vooral niet te kort gemaaid worden. Een te korte grasmat zorgt voor meer kans op onkruid.

Verbeter de grond

Om de grond te verbeteren kan er worden bemest. Dit kan door middel van een meststof of het strooien van compost. Beide soorten bemesting zorgen voor voldoende voedingsstoffen in de bodem en zijn essentieel voor bloemen en planten om te kunnen groeien.

Maak de tuinmeubelen schoon

Een klusje waar ook iedereen tegenop ziet: het schoonmaken van de tuinmeubelen. Doe dit met een schone, vochtige doek of borstel. Het is een rotklusje waar u later veel profijt van heeft wanneer de eerste zonnestraaltjes zich aandoen, en u direct in de tuin kunt gaan zitten. Zijn uw houten tuinmeubelen verweerd? Behandelen is dan de oplossing om de levensduur te verlengen.

https://www.hardhoutdiscount.nl/