De maertelaere dewaele
Home / Gardening

Wat is steigerhout?

Als er iets is waar momenteel veel vraag naar is, dan is het steigerhout. En dan voor zowel binnen én buiten, omdat het overal een warme sfeer creëert. Maar wat is steigerhout nu eigenlijk?

Stoer en toch milieuvriendelijk

De meubelen die gemaakt worden van steigerhout kunnen van zowel nieuwe of ouder steigerplanken zijn. Deze steigerplanken zijn afkomstig van de Lariks. De Lariks boom valt onder de houtsoort zacht vuren naaldhout. Zachthout is makkelijk te bewerken en schuren, en dus zeer geschikt als bijvoorbeeld een tuinmeubel. Gemiddeld zijn de planken 500 centimeter lang, 20 centimeter breed en 3 centimeter dik. In de meeste gevallen is steigerhout gerecycled en wordt veelal gebruikt in de bouw. Steigerplanken worden voornamelijk gebruikt voor op de steigers, waar het hout sterk moet zijn gezien de werkzaamheden.

Oud steigerhout

Zoals hierboven genoemd kunnen steigerhouten meubels van zowel nieuwe als oude steigerplanken worden gemaakt. De gebruikte versie is op dit moment het meest populair doordat elke plank uniek is. Gebruikte steigerplanken zijn planken die gedurende een bepaalde periode zijn gebruikt op de bouwplaats op steigers. Doordat het hier intensief gebruikt wordt en geen enkele plank hetzelfde is, krijgt het hout een stoere en geleefde uitstraling. Doordat het hergebruikt wordt is steigerhout erg duurzaam en milieuvriendelijk.

Nieuw steigerhout

Nieuwe steigerplanken zijn gemaakt van dezelfde houtsoort, maar niet zo ‘geleefd’ als de oude. Van zichzelf is een steigerplank gelig van kleur. Wanneer je de planken niet behandeld zullen deze na verloop van tijd vergrijzen wanneer deze buiten ligt. Echter krijg je nooit dezelfde uitstraling als bij een gebruikte steigerplank, waardoor deze dan ook zo populair zijn. Een voordeel van nieuwe steigerplanken is dat deze geen gebruikerssporen bevatten en ook nog helemaal strak zijn. Natuurlijk zijn ze te behandelen met bepaalde soorten wash, zodat een soortgelijk ‘oud’ effect makkelijk na te maken is, in de gewenste kleur. Welk soort steigerhout u ook zoekt, bij Hardhout Discount bent u aan het juiste adres. En voor 12:00 bestelt, is de volgende werkdag al in huis.

https://www.hardhoutdiscount.nl/