De maertelaere dewaele
Image default
Home / Gardening

Problemen die je kunt krijgen van houtworm

Wanneer je veel met hout werkt of een voorliefde hebt voor houten meubels dan ben je in de meeste gevallen ook bekend met houtworm. Houtworm, de naam zegt het eigenlijk al is dol op hout. Maar wat voor schade kunnen ze eigenlijk aanrichten en wat kan jij hier nu eigenlijk tegen doen?

Houtworm en bijkomende problemen

Als je te maken krijgt met houtworm dan wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk van af, wanneer je hier niet proactief mee bezig gaat dan is de kans groot dat alles uiteindelijk kapot gegeten wordt. Om dit te voorkomen is het goed om wanneer je het vermoeden hebt dat je te maken hebt met houtworm meteen op onderzoek uit te gaan. Wanneer je vermoedens hebt is het goed om deze vermoedens te bevestigen of juist uit te schakelen. Om erachter te komen of je nog met houtworm te maken heb, heb je eigenlijk een simpele oplossing. Wanneer er kleine ronde gaatjes in zitten dan heeft er sowieso houtworm in gezeten, wanneer je wilt weten of deze daadwerkelijk nog aanwezig is dan kan je dit op een simpele manier testen. Wanneer je klopt op bijvoorbeeld de stoelpoot, waar deze gaatjes in zitten en er blijft stof/ zaagsel uit komen dan weet je zeker dat hier nog houtworm in zit. Wanneer er geen stof/ zaagsel meer uit komt dan is de kans groot dat de houtwormen al lang vertrokken zijn. Om er toch zeker van te zijn dat je van de houtworm af bent en deze ook niet meer terugkomt dan kan je gebruik maken van Embasol. Hiermee kan je de houtworm bestrijden en daarnaast, zal de houtworm de komende jaren ook niet meer terugkomen. Hiermee kan je dus gemakkelijk van je houtworm af komen en daarnaast ben je voor de komende jaren goed beschermd.

Wacht niet te lang

Het is nooit verstandig om lang te wachten wanneer je het vermoeden hebt dat je te maken hebt dat je met houtworm te maken hebt. Hiermee maak je het probleem alleen maar groter en dan is de kans groot dat je het niet meer kunt verhelpen.

https://www.ongediertewinkel.nl/