De maertelaere dewaele
Image default
Home / Gardening

Tips om uw verstopte wc te verhelpen

Om u een handje te helpen bij uw verstopping, staan hieronder een aantal tips, zodat u binnen no-time van uw verstopping af kan komen!

#1 Handen uit de mouwen!

Een verstopping zit vaak aan het begin van de afvoerleiding en het is daarom vaak mogenlijk om de verstopping weg te halen met uw handen. Trek uw waterdichte handschoenen daarom uit de kast en probeer de verstopping met de hand te verhelpen! Doet u dit liever niet, omdat u niet met uw handen de wc in wilt bekijk dan tip 3.

#2 Baking soda

Baking soda wordt veel gebruikt in de keuken, maar daarnaast is baking soda ook voor tientallen andere dingen te gebruiken. Één van die dingen is het ontstoppen van uw wc! Doe hiervoor een half kopje baking soda in uw toilet en giet er daarna een pannetje kokend water in. Laat dit een half uur staan en weg is de verstopping!

#3 Kleerhanger

Een kleerhanger komt dieper in de afvoerleiding dan uw hand en het is daarnaast wel wat hygiënischer. Het enige nadeel is dat een hand meer kracht heeft dan een kleerhanger. Denk er wel aan dat u bij het gebruik van de kleerhanger altijd een doek o.i.d. om het uiteinde van de kleerhanger doet en de hanger eruit trekt. Zo voorkomt u schade aan uw toilet.

#4 op de ouderwetse manier

In sommige gevallen wordt die nog wel eens vergeten: de rubberen ontstopper. Zet de rubberen ontstopper op het gat van uw wc en trek hem een aantal keer vacuüm en trek de rubberen ontstopper er daarna hard af. Herhaal dit een aantal keer en maak korte metten met uw verstopping.

 

Werken onze tips niet? Kijk dan op de website om een professionele loodgieter bij u uit de buurt in te schakelen!