De maertelaere dewaele
Image default
Home / Gardening

Inox rookkanalen

Heb je nog geen rookkanaal voor je open haard of kachel? Ga dan voor een inox rookkanaal. Lees hier waarvoor het dient en wie het kan plaatsen. 

Waarvoor dient een inox rookkanaal? 

Een inox rookkanaal zorgt ervoor dat je op een veilige manier kan stoken. Deze kanalen hebben langs binnen een gladde wand die ervoor zorgt dat roet niet kan blijven zitten. Een rookkanaal van goede kwaliteit, in combinatie met een regelmatige reiniging van jouw schoorsteen, is dus belangrijk om een schoorsteenbrand te vermijden. Daarnaast hebben inox buizen een goede isolatie en bijgevolg een optimale warmtebegeleiding. 

Het plaatsen van een kanaal?

Het plaatsen van een inox rookkanaal is een klus die je best aan specialisten overlaat. Schouwvegers beschikken over voldoende kennis en ervaring om het rookkanaal aan te sluiten op jouw kachel of open haard. Een specialist houdt rekening met de strengste veiligheidsvoorschriften, waardoor je verzekerd bent van een rookkanaal dat jaren meegaat. Rookkanalen uit inox zijn vervaardigd uit stevig materiaal waardoor ze bestand zijn tegen krachtige windstoten. 

 

https://de-schoorsteenreiniger.be/inox-rookkanalen/