De maertelaere dewaele
Image default
Home / Gardening

Een put of tank laten reinigen is een onoverkomelijke zaak? Nu niet meer!

Regenputten, septische putten of mazouttanks worden nogal wel eens vergeten als het op onderhoud aankomt. Het is meestal wanneer er zich problemen voordoen, dat er aandacht aan wordt besteed. Maar eens u een dergelijk probleem heeft gehad, weet u hoe belangrijk het is om uw stookolietank of put voor regenwater te laten reinigen. Een mazouttank reinigen laat u best aan professionelen over. Dit geldt ook voor het reinigen van uw septische put. Een regenput reinigen is misschien iets waar sommige mensen nog zelf zullen aan beginnen. Maar dit is ook nooit aan te raden. Voor al deze werken is het raadzaam een ontstoppingsdienst in te schakelen.

Waarom een beroep doen op een professionele reinigingsdienst?

Laten we het even over de veiligheid hebben. Het reinigen van een regenput kan gevaarlijk zijn. Er kunnen bladeren in de regenput terechtkomen. Deze beginnen te rotten en te gisten waardoor er minder zuurstof in de put zit. Het gevolg is dat diegene die de put wil reinigen gevaar loopt om te stikken. Daarnaast is er ook het gevaar dat u in de put valt. Ook bij septische putten komt dit stikgevaar voor. Het reinigen van een mazouttank is vooral gevaarlijk bij het afvoeren van het afval. Waar kunt u immers met oude of vervuilde mazout terecht? Het gevaar dat de mazout in het milieu terecht komt, is groot als u dit werkje zelf uitvoert. En hierop staan, zoals ondertussen bekend, grote geldboetes. Een ontstoppingsdienst werkt altijd met aangepast materiaal en volgens de geldende veiligheidsvoorschriften. Waarom zou u dan risico nemen?

Wanneer moeten putten en mazouttanks gereinigd worden?

Putten voor regenwater moeten eigenlijk niet zo vaak gereinigd worden. Een filter die bladeren en andere afval tegenhoudt doet al heel veel. Wanneer er zich echter vieze geurtjes of verkleuring van het water voordoen, is het tijd om uw regenput te reinigen. Septische putten moeten wél regelmatig gereinigd worden. Het is beter te voorkomen dan te genezen. Als uw septische put vol raakt, ontstaat er geurhinder en verstopping van leidingen, met alle gevolgen van dien. Ook mazouttanks moeten best regelmatig gereinigd worden. Door vervuilde mazout gaat uw verwarmingssysteem minder goed functioneren en gaan uw energiekosten ernstig de hoogte in. Ook wanneer u uw verwarming op mazout vervangt door verwarming op gas of elektriciteit, moet u eerst uw mazouttank laten reinigen vooraleer u deze mag afvoeren.

Nog even op een rijtje

U merkt het, er zijn redenen genoeg om een ontstoppingsdienst in te schakelen:

  • Zij werken met professioneel materiaal
  • Uw veiligheid staat voorop, u loopt zelf geen risico bij het reinigen van regenputten, septische putten of mazouttanks
  • U hoeft zich geen zorgen te maken over afval
  • Uw installatie werkt altijd zoals het hoort
https://devleminckjan.be