De maertelaere dewaele
Home / Gardening

Een oplossing voor elk seizoen

U heeft er waarschijnlijk wel ervaring mee, vooral tijdens de wintermaanden. Hoewel de winter jaar op jaar sterk kan verschillen met elkaar qua temperatuur en neerslag. Het is namelijk voor de veiligheid van groot belang dat er gestrooid wordt tijdens de winter periode. Het is fijn om goed voor bereid te zijn voor wanneer de weersverwachting het onvermijdelijke aangeeft, namelijk nachten van vriezen en heuvels van sneeuw.

 

De vraag naar strooizout is enorm tijdens de winter periode, maar daarnaast is er ook een groot belang naar middelen om het strooizout te kunnen verspreiden. Dit is vooral van belang als het gaat om grotere oppervlaktes. Denk hier bijvoorbeeld aan perrons, wegen, schoolpleinen of de talloze steegjes in de woonwijken. Voorbeelden van middelen om het strooizout op een effectieve en snelle manier mee te kunnen verspreiden zijn de strooiwagen, strooimachine en de strooikar.

 

Strooien gebeurd nog nauwelijks met de hand, vooral niet als het oppervlakte wat groter wordt. Het strooien over te laten nemen door een strooimachine zorgt ook vaak voor beter resultaat. Dit is, omdat met het gebruik van een strooimachine veel minder snel een gebied over het hoofd gezien zal worden. Tijdens het strooien met een strooimachine wordt er veel systematischer gestrooid. Dit zorgt ervoor dat er minder kans is op gladheid op gevoelige locaties zoals op een schoolplein waar kinderen de vreemdste bewegingen kunnen maken.

 

Naast de strooimachine kan er tijdens de wintermaanden ook gebruik worden gemaakt van verschillende veegmachines. Een veegmachine met een sneeuwschuifapplicatie is een simpele toevoeging en oplossing voor tijdens de winter maanden. Naast de sneeuwschuif-applicatie zijn er ook andere applicaties voor de veegmachine zoals de vangbak. De veegmachine kan door zulke applicaties als de vangbak heel het jaar door gebruikt worden en hoeft daardoor niet de helft van zijn leven te spenderen in de schuur of garage.

http://www.fuxtec.nl/