De maertelaere dewaele
Image default
Home / Gardening

Tips voor uw badkamerrenovatie

Meer comfort nodig in uw huis? Dan is een badkamer laten renoveren een goed idee. Een badkamer is namelijk een geweldige ruimte om tot rust te komen. De laatste jaren zijn er veel nieuwe trends bijgekomen waardoor u uw badkamer helemaal naar uw verwachtingen kunt inrichten.

Zorg voor meer luxe en ontspanning in uw huis

Een badkamer moet de ideale plek zijn waar u en uw gezin helemaal tot rust kunnen komen. Kies daarom voor een natuurlijke en rustige uitstraling bij de inrichting van uw nieuwe badkamer.

Mensen zijn meer en meer op zoek naar rust, om deze rust in uw badkamer te krijgen kan het helpen om voorbeelden uit de natuur binnen te halen. Dit is dan ook de badkamer trend van 2020. Zo kan u veel planten plaatsen en werken met houten meubels of natuursteen. Een andere trend die al een paar jaar meegaat is het gebruik van zwarte tinten. Met een zwarte kraan, douchekop of douchewand geeft u uw badkamer een luxueuze moderne look. Voor meer informatie over trends kan u altijd terecht bij een vakman.

Gebruik van nieuwste technologie

De wereld van badkamerrenovatie heeft de laatste jaren veel nieuwe trends gezien op het vlak van technologie.

Slimme led verlichting zorgt ervoor dat uw badkamer een heel andere sfeer krijgt. U kan deze verbinden met uw smartphone en vanaf daar een heel aantal kleuren kiezen. Ledverlichting is echt de way to go, het zorgt voor veel verlichting en is duurzaam.

Badkamers worden ook hygiënischer. Zo zijn er nu infraroodsensoren die u kan gebruiken om de kraan te openen of om het licht te regelen. Een ingebouwde radio met bluetooth verbinding is geen onnodige luxe in deze tijd. 

Daarnaast is er tegenwoordig veel keuze bij het kiezen van een douche. Een stoomdouche werkt zeer goed voor de gezondheid. Het verlicht namelijk de spanning in de spieren en zuivert de huid. Bij een gewone douche kan u dan weer kiezen voor een regendouche of een hydromassagedouche.

Een opkomende trend is het installeren van een Japans toilet. Een Japans toilet is een toilet gecombineerd met een bidet en beschikt over een bedieningsapparaat. Zo kan u de temperatuur van het water regelen of geluiden afspelen die ervoor zorgen dat andere vervelende geluiden niet meer te horen zijn.

Een niet te missen element in uw badkamer is vloerverwarming. Vloerverwarming is een volwaardig alternatief voor radiatoren geworden in de afgelopen jaren. Dit komt omdat er tal van voordelen mee te winnen zijn. Eerst en vooral voelt vloerverwarming zeer aangenaam, bijvoorbeeld als u tijdens de koudere periode van het jaar uit uw douche stapt. Ook is vloerverwarming gunstiger voor het milieu omdat het niet te hoge temperaturen nodig heeft. Dit komt omdat de gelijkmatige warmteverdeling van de grond vertrekt en er hierdoor sneller een comfortgevoel bereikt wordt.

Duurzaamheid

Naast duurzame led verlichting en vloerverwarming bestaan er nog andere manieren om uw badkamer zo milieuvriendelijk en duurzaam mogelijk te maken. Zo kunt u kiezen voor waterzuinige douches en baden en dit in vele verschillende ontwerpen. Voor meer info over badkamerrenovatie kan u best terecht bij een vakman.

 

https://www.jesprojects.be/badkamerrenovatie/badkamerrenovatie-oostende/