De maertelaere dewaele
Image default
Home / Gardening

Daklekkage? Verhelpen en voorkomen

 

Daklekkage. Een regelmatig onderhoud zal dit vervelende gevolg kunnen voorkomen. Helaas komt het weleens voor dat er een lekkage ontstaat. . Om verdere schade, ook binnenshuis, te beperken, is het belangrijk de herstelwerkzaamheden aan het dak aan professionele dakdekkers over te laten.

Een lekkage herstellen is voor ervaren dakdekkers geen ingewikkelde taak. De dekkers zijn gespecialiseerd in verschillende daken en alle soorten dakbedekking. Hieronder zal er meer informatie te vinden zijn over de werkzaamheden, als er sprake is van lekkage.

Duur

Een lekkage kan snel voor meer schade zorgen. Hiervoor geldt: hoe langer de reparatie wordt uitstelt, hoe groter het probleem wordt. Zo zal het dichten van het lek moeizamer gaan en kan de lekkage verrotting veroorzaken. In het ergste geval kan het dak inzakken. Deze gevolgen zullen resulteren in meer reparatiewerk en een oplopend bedrag. Het is essentieel direct in contact te komen met een dakbeheer om een vrijblijvende dakinspectie aan te vragen.

Taken van dakdekker

Na een melding zal het betreffende dakbeer een deskundig dakdekker tewerkstellen. De gespecialiseerde dakdekkers zullen in een oogopslag zien waar het probleem zich bevindt en zullen het verhelpen. Met behulp van speciale apparatuur wordt het opsporen van de lekkage gemakkelijker; zo wordt het waterspoor aan de hand van een lamp verduidelijkt. In de meeste gevallen zal het dak weer de nodige bescherming bieden door het dichtkitten van het gat, het dichtbranden van de dakbedekking of het vervangen van een gedeelte van het dak. Het dak zal weer in uitstekende staat verkeren.

Voorkomen

Kort gezegd: een regelmatig onderhoud is essentieel om lekkages en andere schaden tegen te gaan. Vele bedrijven bieden een gratis dakinspectie aan, zo wordt het voor de eigenaar duidelijk of het dak in goede staat verkeerd of mogelijk schade oploopt.

http://economy.nl