De maertelaere dewaele
Image default
Home / Gardening

Zo vindt u de juiste maat tegel voor uw ruimte

U wilt graag een tegelvloer plaatsen of een tegelwand om zo uw woonkamer, badkamer, slaapkamer of wat voor ruimte dan ook naar uw hand te zetten. Het juiste formaat tegels vinden is hierin nogal eens lastig. Sommige ruimtes kunnen namelijk zomaar heel vreemd ogen met een te groot of te klein formaat tegels op de vloer of aan de wanden. Door dit artikel te lezen komt u de basisregels van de formaten tegels in ruimtes te weten, maar voor advies van experts kunt u het beste terecht bij een specialistenbedrijf als Pand 16.

Formaten tegels in de juiste ruimte

Er zijn natuurlijk tegels in eindeloos veel formaten, maar om het een beetje vatbaar te houden zullen er de volgende standaardmaten gebruikt worden:

120×120, 90×90, 80×80, 75×75

60×60

30×60

20×20

De eerstgenoemde afmetingen zijn voornamelijk gericht op het betegelen van een woonkamer waarbij er combinaties kunnen plaatsvinden met kleinere tegels zoals de 20×20 tegels om zo een karakteristiek patroon te creëren. Het is ook mogelijk om ze buiten te positioneren afhankelijk van het gekozen materiaal van de vloertegels of wandtegels. Het is bijvoorbeeld af te raden om vloertegels van keramiek buiten neer te leggen omdat dit erg glad kan zijn, terwijl wandtegels van keramiek natuurlijk gewoon kunnen. Ook de 60×60 tegels kunnen gecombineerd worden met de kleinere 20×20 tegels en zijn een ideaal formaat voor buitenvloeren of -muren. De 30×60 formaat tegels worden gebruikt voor de betegeling van vloeren en wanden in de badkamer of het toilet.

Uw tegelvloer/tegelwand door Pand 16

Welk formaat tegels u ook kiest, het is van belang dat u een goede overweging maakt tussen alle opties voor vloeren en wanden die worden aangeboden. Een goede plek om te beginnen met oriënteren voor tegelvloeren of tegelwanden is Pand 16. Pand 16 staat met een team van experts en enthousiaste, jonge medewerkers klaar om u uit te leggen wat de mogelijkheden zijn voor tegelvloeren en tegelwanden. Voor een advies op maat en een uitgebreide toelichting bij elk materiaal en dus een gegarandeerd goede keuze voor uw nieuwe tegelvloer of tegelwand kunt u terecht bij de showroom van Pand 16!

 

https://www.pand16.nl/