De maertelaere dewaele
Image default
Mode en Kleding

3 reden om een regenjas te dragen

3 reden om een regenjas te dragen

Het klinkt natuurlijk logisch, een regenjas draag je natuurlijk niet op het moment dat het buiten 25 graden is en de zon schijnt. Toch zijn er verschillende redenen te bedenken, waarom mensen een regenjas dragen, zelfs wanneer het niet regent. Waar de meeste regenjassen namelijk tot enkele jaren geleden niet heel erg stijlvol waren, is dit tegenwoordig wel degelijk anders. Wist je namelijk dat er ook een hele hoop mensen zijn die hun regenjas dragen omdat ze hem gewoon mooi vinden. Het is natuurlijk ook niet per se nodig om er één te dragen wanneer het alleen regent. Om je een idee te geven welke redenen er nog meer zijn, hebben wij er een aantal voor je op een rijtje gezet.

 

Het regent

Logische nummer één reden om een regenjas te dragen, is omdat het buiten regent. Je laat je natuurlijk niet nat regenen op het moment dat je naar buiten gaat. Vooral wanneer je op de fiets of scooter zit, is het verstandig om een goed regenjas te dragen, aangezien je anders helemaal doorweekt overkomt en daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Zorg er wel voor dat je kiest voor een jas die lang genoeg is, doe je dit namelijk niet, dan loop je het risico dat je alsnog een natte broek krijgt. Nu is dit op een fiets eerder het geval, dan wanneer je op een scooter rijdt, maar in beide gevallen is het natuurlijk handig om jezelf een extra broek aan te trekken, zodat je niet helemaal nat wordt.

 

Stijlvol

Een regenjas kind is natuurlijk niet alleen vanuit praktisch oogpunt een goed idee om te dragen. Wist je namelijk dat er ook heel veel mannen en ook vrouwen zijn die een regenjas aantrekken om er stijlvol uit te zien? De vorm en ook uitstraling van een regenjas is namelijk een stuk anders, dan zoals we een normale jas kennen, waardoor het dus vaak een andere look geeft. Het leuke aan een regenjas is ook, dat ze vaak verkrijgbaar zijn in allerlei verschillende felle kleuren. Dit heeft namelijk ook een veiligheidsreden. Op het moment dat het regent is het zicht vaak beduidend minder. Vooral voor een automobilist is het dan extra goed kijken of er niemand fiets. Door als fietser dan een felle jas te dragen, val je direct goed op.

 

Perfect als tussenjas

Je kent ze wel, van die periodes dat het buiten nog net niet koud genoeg is voor een winterjas en je eigenlijk ook niet zonder jas naar buiten kunt. Een regenjas heren biedt dan uitkomst. Het grote voordeel aan regenjassen, is dat ze winddicht zijn, waardoor je ze prima kunt dragen wanneer het buiten nog niet zo heel erg koud is. Zo blijf je toch lekker warm en hoef je niet bang te zijn dat je spontaan begint te zweten omdat het toch te warm blijkt te zijn. Dus heb jij nog geen regenjas aan de kapstok hangen, dan is het zeker een aanrader om dit zo snel mogelijk te doen.