De maertelaere dewaele
Image default
Bedrijven

Folie tegen de zon voor bedrijven

Heb jij een eigen bedrijf en heeft jouw personeel in de zomer veel last van warmte door de zon? Hebben ze last van zonlicht schitteringen en glinsteringen door de ramen? Los het dan eenvoudig op met behulp van zonwerende folie. Zonwerende folie plak je op ramen en dit materiaal houdt heel veel warmte van zonlicht tegen. Daarnaast blokkeert het tevens het uv licht en dimt het de lichtschitteringen die van buiten naar binnen stralen.

Welk folie is geschikt

Om uit te vinden welk folie voor jouw bedrijf geschikt is, moet je eerst weten wat voor type raam je bedrijfspand heeft. Is dit enkelglas? Dan is dat eigenlijk het mooiste want dan kun je elk zonwerende folie kiezen dat er maar bestaat. Heb je dubbelglas of hoge rendements glas? Dan kun je alleen zonwerende raamfolie kopen die geschikt is voor hr glas. Doe je dat niet? Dan loop je eventueel kans op breuk. En gebroken ramen kosten heel veel geld. Dus wees slim en zoek eerst goed uit wat voor type glas je hebt.

Donker getint folie voor ramen

Je zult denken dat hoe donkerder het getinte folie is, hoe beter het beschermt tegen de zon. Maar die bal gaat niet helemaal op. Meestal zegt de prijs alles. Hoe duurder het raamfolie is, hoe beter het je zal beschermen tegen zonlicht, uv stralen en glinsteringen. Uiteraard wil het oog ook wat. Zo kun je niet alleen kiezen voor tintfolies, maar ook uit diverse soorten spiegelfolie dat geschikt is om de zon tegen te houden.

Zelf plakken of uitbesteden?

Als bedrijf heb je vaak veel folie nodig. Om dan het plakwerk uit te besteden is vaak een prijzige klus. Ben je zelf niet vies van klussen of heb je personeel rondlopen dat graag klust? Dan is het wellicht goedkoper om het plakken zelf te doen. Met behulp van de handleiding en plaktips kom je een heel eind en beplak je zo het ene raam na het andere. Uiteraard kun je het plakken dus ook uitbesteden. Dat is handig als je zelf heel druk bent of als je zelf niet heel handig bent in klussen.

Waar te koop?

Folie is in veel doe het zelf winkels te koop. Ook op het internet zul je verschillende bedrijven vinden die folies verkopen. De ene site verkoopt alleen de folie, de andere zorgt ook voor het plakwerk. Bij sommigen kun je zelfs je eigen ontwerpen aanleveren. Als je even rondkijkt op google zul je volop mogelijkheden vinden.