De maertelaere dewaele
Image default
Relatie

Relatietherapie uit het taboe

Relatie opfrissen

Het bijzondere van relatietherapie en cijfers hierover geeft de indruk dat in sommige plaatsen per hoofd van de bevolking meer relatie issues zich voor doen, dan in andere plaatsen. Dit kun je afleiden uit het aan bewoners van een stad en het aantal keren dat er in Google wordt gezocht op relatietherapie online.

Antwerpen

In Antwerpen wonen ongeveer een half miljoen mensen en daar wordt 390 keer per maand gezocht op relatietherapie Antwerpen. Resultaat is 1 op de 1282 inwoners heeft relatietherapie nodig.

Mechelen

In Mechelen wonen ongeveer 87000 duizend mensen terwijl er 140 keer per maand wordt gezocht op relatietherapie Mechelen. Resultaat 1 op de 621 inwoners heeft relatietherapie nodig.

Lier

Het kleine proviciestadje Lier heeft bijna 37000 inwoners en daar wordt 50 per maand gezocht op relatietherapie Lier. Resultaat 1 op de 740 inwoners heeft relatietherapie nodig.

Conclusie

Voordat we kunnen concluderen waar de behoefte vandaan komt is het wellicht interessant om te kijken naar de samenstelling van de populatie in een stad. In de buiten gebieden hebben de inwoners doorgaans meer geld te besteden en zal er sneller geld worden uitgegeven aan een relatietherapeut. Dit zou er toe kunnen leiden dat het aantal relaties wat in Antwerpen wordt beïndigd hoger ligt. Een leuke studie voor mensen die zich bezighouden met bevolkingsgroei. 

Om relatietherapie zelfhulp mogelijk te maken voor iedere inwoner in België heeft Jouw Liefde de online relatietherapie gelanceerd in België. Deze vorm van relatietherapie is betaalbaar en uitvoerbaar ook al ben je niet in de gelegenheid om je te verplaatsen of afspraken te maken tijdens de uren waarop de doorsnee relatietherapeut actief is. Het vak van relatietherapeut gaat steeds meer in op het bemiddelen, terwijl sommige partners meer zoeken naar iemand in hun kamp. Het is niet de bedoeling dat de therapeut partij kiest voor een van de partners. Het resultaat zal sowieso zijn dat relatie uit elkaar klapt.

 

 

 

https://www.aboutyourlove.nl