De maertelaere dewaele
Image default
Meubels

Verschillende stijlen onder dressoirs

Een dressoir is een absolute must voor in de woonkamer. Het maakt de inrichting compleet, chiquer en is erg praktisch om spullen in op te bergen. Dressoirs komen in allerlei verschillende materialen, groottes en stijlen. Het is natuurlijk belangrijk om te kijken wat er goed past in uw woonkamer en waar uw voorkeur ligt.

Het vintage dressoir

Wanneer u dol bent op vintage producten en u uw woonkamer ook naar uw smaak heeft ingericht, kunt u eens gaan kijken naar vintage dressoirs. Deze dressoirs komen met een antieke houten look en staan op vier ietwat dunne pootjes. De vintage dressoirs komen in varianten van het wat lichtere hout tot de donkere houtsoorten. Naast het uiterlijk van het dressoir is het ook zeker niet onbelangrijk om praktisch gebruik te kunnen maken van dit meubel. U bent zelf volledig vrij in het kiezen van het dressoir op basis van stijl. Zo heeft het ene dressoir meer deuren en de ander wat meer laden.

Het moderne MDF-dressoir

Een dressoir gemaakt van MDF-planken in bijvoorbeeld het hoogglanzend wit, zorgt voor een moderne look in de woonkamer. Heeft u uw woonkamer modern ingericht en houdt u van de witte of lichte aspecten, dan kan zo’n dressoir zeker een prachtige toevoeging zijn aan uw meubilair. Deze dressoirs komen in verschillende varianten. Zo heb je ze bijvoorbeeld op pootjes, vlak op de grond en zelfs zwevend.

Het industriële dressoir

Houdt u van een industriële look, dan kan een metalen dressoir geweldig staan in uw huis. De industriële dressoirs zijn vaak wat donkerder en hebben een metalen look. Kenmerkend van deze grijze metalen dressoirs is dat ze lijken op zogeheten ‘lockers’. Bij industriële dressoirs wordt graag gebruik gemaakt van veel laden. Er zijn ook zeker dressoirs die in een mix van hout en metaal komen. Het hout is bij deze dressoirs vaak wat grover en wilder.

Het chique dressoir

Als een chique inrichting met mooi afgewerkte meubels uw ding is, dan kan ik u zeker aanraden om een luxe dressoir te kopen. Kenmerkend aan zulke dressoirs is dat het hout erg mooi is afgewerkt en het luxe oogt. Voorbeelden van een chique dressoir is een houten dressoir gelegd visgraat. De luxe dressoirs zijn dan ook gemaakt met de duurdere materialen en dit zult u ook zeker terugzien in de prijs. De kleine details bij zulke dressoirs zijn ook om van te genieten, denk hierbij aan de scharnieren en de deurknoppen.