Demaertelaere-dewaele

De verschillen tussen houten binnendeuren

De verschillen tussen houten binnendeurenBinnendeuren zijn vrijwel altijd van hout gemaakt. In principe zijn er twee soorten binnendeuren: een vlakke houten deur en de massief houten variant. Een vlakke houten binnendeur bestaat slechts gedeeltelijk uit hout, terwijl een massief houten deur volledig uit hout is gemaakt.

 

Aan beide keuzes voor houten binnendeuren kleven voor- en nadelen. Zo zijn houten deuren vrij gemakkelijk te bewerken, maar is het wel aan onderhoud onderhevig. Vlakke houten deur Een vlakke houten binnendeur bestaat slechts gedeeltelijk uit hout. Meestal bestaat alleen het kader uit hout en is de binnenkant van de deur gemaakt van een soort karton, vezelplaat of kurkplaat. Daarna wordt de deur afgewerkt met ‘hardboard’ aan beide kanten van de deur.

 

In de meeste gevallen gaat her hier om bijvoorbeeld laminaat of multiplex, dat kan worden afgewerkt met lak. Massief houten deur Een massief houten binnendeur bestaat volledig uit hout. Tussen de regels en stijlen van de deur zijn houten platen verwerkt. Er komt dus geen karton kijken bij de productie van deze deuren. In de meeste gevallen wordt vooral eikenhout, beukenhout of grenen gebruikt voor de productie van deze deuren.

 

Helaas is een massief houten deur vaak duurder dan een vlakke houten deur. Daar hebben de fabrikanten nu iets op gevonden: het gebruik van bijvoorbeeld MDF of multiplex kunnen de prijs van een deur behoorlijk laten dalen. Voor- en nadelen Het kiezen voor houten deuren kan zijn voor- en nadelen hebben. Ten eerste zien ze er vaak mooi uit, en een volledig houten deur houdt de warmte goed binnen, omdat het materiaal sterk isolerend is.

 

Daarnaast zijn deuren vaak heel goed naar eigen smaak te bewerken. Wie het uiterlijk zat is, kan deze gemakkelijk overschilderen met een likje verf. Dat scheelt een hele nieuwe deur kopen.

 

Maar er zijn ook nadelen. Omdat het hier om een natuurlijk product gaat, kan het voor komen dat er scheurtjes of kleurverschillen in het hout te zien zijn. Daarnaast moet je hout af en toe onderhouden met bijvoorbeeld lak of beits. Dat is vooral nodig als de deuren lange tijd aan zonlicht worden blootgesteld. Ten slotte kan het hout uit een bescherm gebied zoals het tropisch regenwoud komen. De kans op illegale houtkap is dan groot. Dit is tegen te gaan door alleen hout te kopen met een keurmerk. De prijs We zeiden het al: deuren kunnen behoorlijk in prijzen verschillen. Er is een groot aanbod binnendeuren en daardoor is het moeilijk te zeggen wat de aanschaf ongeveer zal gaan kosten. Het beste advies is dus een bouwmarkt binnen te lopen en zelf uit te zoeken wat je mooi vindt.

 

Een goedkope binnendeur is er al vanaf 90 euro. Maar in sommige gevallen kunnen de prijzen oplopen met enkele honderden euro’s. Hoe duur een deur precies is, is afhankelijk van de persoonlijke wens van de klant. Sterkere deuren zijn uiteraard duurder, evenals bepaalde houttekeningen. Bij veel bedrijven is het mogelijk gratis een vrijblijvende offerte aan te vragen.

 

Houd er ook rekening mee dat deurklinken meestal nog apart dienen bijgekocht te worden. Een mooi aanbod aan deurbeslag kan u makkelijk online terugvinden via www.deurklinken.com.

http://www.deurenshop.com/