De maertelaere dewaele
Image default
Electronica en Computers

Verschillende soorten beveiligingscamera’s

Het installeren van een beveiligingscamera op het terrein is een perfecte oplossing om het huis of de kleine bedrijfsomgeving te beschermen. Beveiligingscamera’s zijn een geweldig zichtbaar afschrikmiddel om de would-be indringer af te schrikken. Hier zijn vijf van de meest populaire soorten van beveiligingscamera’s:

Intern

Interne camera’s worden meestal geïnstalleerd op het bedrijfsterrein. Een veel voorkomende stijl is de dome-camera die de mogelijkheid heeft om een veel groter gezichtsveld te bieden in vergelijking met reguliere eenheden. De dome-camera kan een volledig dekkingsgebied van 360° bieden, wat effectief is voor het bewaken van een volledige kamer of open ruimte. Als alternatief kan de camera met een statische lens over een bepaald gebied waken. Statische camera’s geven doorgaans de beste beeldkwaliteit.

Extern

Externe camera’s zijn gebouwd met een weerbestendige en duurzame behuizing die de elektrische componenten beschermt. Een high-end camera heeft de mogelijkheid om zich aan te passen aan verschillende lichtomstandigheden buiten en biedt ook de keuze uit een groothoekbeeld. Gemeenschappelijke kenmerken van de externe camera’s zijn onder meer draadloze connectiviteit, bewegingsdetectie, infrarood nachtzicht, tilt controle, en op afstand pan. Elk van de geavanceerde camera’s zal in staat zijn om de buitenruimte soortgelijke bescherming als kamers in het huis te geven.

Bewegingsdetector

Een combinatie van camera en bewegingsdetector vormen de bewegingsdetectorcamera’s. Dit type van camera zal inactief blijven tot één of andere vorm van activiteit binnen zijn detecteerbaar bereik plaatsvindt. Zodra beweging wordt ontdekt zal de camera beginnen te registreren of uit te zenden. Motordetectors zijn perfect voor diegenen die ontelbare uren van niet-activiteit niet willen opnemen. Bovendien zijn deze camera’s over het algemeen efficiënter in het geven van een onmiddellijke waarschuwing wanneer verdachte activiteit wordt opgemerkt.

Instelbaar

De verstelbare beveiligingscamera is de meest betrouwbare optie om een volledige dekking en controle opties hebben. Deze camera’s worden geleverd met ingebouwde motor-aangedreven actuatoren die de mogelijkheid hebben om de grotere kijkhoek vast te leggen. Verstelbare camera’s kunnen worden geprogrammeerd om te zoomen, kantelen, en pan controle om de perfecte focus op een gebied dat wordt gericht te krijgen.

Draadloze technologie

Draadloze beveiligingscamera’s zijn zeer veelzijdig en maken het mogelijk om te installeren in een positie die anders moeilijk zou zijn voor de hard-wired unit. Deze camera’s zijn het gemakkelijkst te installeren vanwege het ontbreken van bedrading, maar de eigenlijke camera kan duurder zijn om aan te schaffen in vergelijking met de hard-wired modellen. De meeste beveiligingscamera’s (bewegingsgevoelig, vast, extern, intern, enz.) worden geleverd met draadloze technologie.

https://www.securitythuis.nl/