De maertelaere dewaele
Image default
Woning en Tuin

Hip huisnummer kopen? Dit zijn de trends

Een mooi huisnummer is echt van toegevoegde waarde. De entree van je huis ziet er direct aanzienlijk leuker uit. Maar waar moet je beginnen als je een huisnummer wilt gaan uitzoeken? Dat vertellen we je graag. Het belangrijkste advies: kies eerst een materiaal dat past bij jouw wensen. De één heeft voorkeur voor RVS (roestvrij staal), de ander voor glas en weer iemand anders kiest misschien liever hout of leisteen. Zo veel mensen, zo veel wensen.

In plaats van een huisnummer kan je ook een op maat gemaakt naambordje bestellen.  Deze zijn beschikbaar met nummer, of zonder. Wanneer je een naambordje zonder nummer koopt, dient deze dus als aanvulling op je huisnummer.

Onze persoonlijke favoriet is een huisnummer van RVS. Deze zijn namelijk goed te gebruiken voor oudere huizen, maar ook voor nieuwbouwhuizen. Ook bij ondernemers is dit een veelgemaakte keuze. Bijvoorbeeld voor kantoorgebouwen of restaurants.

RVS huisnummer bestellen?

RVS huisnummers zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren. Zoals zwart, zilver, goud, blauw of wit, om maar enkele voorbeelden te noemen. Het materiaal is veelal van geborsteld roestvrij staal. Dit zorgt voor een mat (niet schijnend) uiterlijk. Je kan ze krijgen in 3d-uitvoering, zelfklevend of eentje met afstandsbusjes. Bij een huisnummer met afstandsbussen zie je geen lelijke bevestigingspunten aan de voorkant. Dat is wel zo mooi.

RVS huisnummer: Zwart, zilver of goud?

Is jouw muur wit, beige of rood? Dan is een zwart rvs huisnummer erg mooi. Voor een zwart huisnummer is RVShuisnummers een prima webshop. Ze zijn hier super betaalbaar en van hoge kwaliteit. Bovendien kan je zelf de gewenste hoogste selecteren. Wil je graag advies? Dan kan je vrijblijvend contact met ze opnemen. Je hebt ze veelal al binnen enkele dagen in huis. En je krijgt een handige papieren boormal meegeleverd.

Een goud huisnummer kan je ook kiezen, maar deze hebben een ietwat klassieke of chique look. Deze kleur past dus niet bij jou, als je van een industriële woonstijl houdt. Daarentegen staan deze cijfers juist wel mooi op woningen uit de jaren 70 of 80. Of bijvoorbeeld op een woonboerderij

Ook kan je kiezen voor een zilver of grijs RVS huisnummer. Deze zijn onbehandeld (originele metaalkleur). Dit is een goede keuze als je een neutraal ogend huisnummer wil. Deze liggen trouwens ook gewoon bij de Praxis of Gamma.

De voordelen

Dan nog even kort over de voordelen van RVS huisnummers, want die zijn talrijk. Zo kan je vertrouwen op een lange levensduur, een hoge kwaliteit en een lage prijs. De bevestiging is vaak eenvoudig. RVS is duurzaam en onderhoudsarm, aldus diverse leveranciers van deze huisnummers. Wie wil dat nu niet? Hieronder een foto van een zwart huisnummer met bussen op de achterkant (blinde bevestiging):