Demaertelaere-dewaele

Ruime keuze aan hout

Bij ons vind u vele verschillende soorten hardhout en naaldhout. Denk hierbij bijvoorbeeld aan douglas, eiken, azobé, bankirai en angelim vermelho. Al deze houtsoorten hebben verschillende eigenschappen en kleuren. Naast de houtsoort heeft u ook keuze uit het zaag of schaaf type.

Hardhout en naaldhout

Het verschil tussen hardhout en naaldhout, is dat hardhout langer dan 25 jaar mee gaat! Wanneer u bijvoorbeeld schuttingpalen of vlonderplanken nodig heeft, is hardhout een uitstekende keuze. Al het hout dat HardhoutDiscount.nl levert, is van uitstekende kwaliteit en heeft een sterke houtstructuur.

Voorzien van keurmerken

Al ons hout is voorzien van een keurmerk. Dat betekent dat al ons hout legaal gekapt is en van goede verantwoorde kwaliteit is. Daarnaast kunt u bij ons kiezen uit bezaagd, fijnbezaagd en geschaafd hout.

Bezaagd hout

Bezaagd hout is hout dat aan de oppervlakte houtvezels vertoont en nooit helemaal maatvast is. Dit komt omdat het in beginsel machinaal gezaagd hout is. Dit type hout wordt ook wel ruw hout genoemd door zijn robuuste uitstraling.

Fijnbezaagd hout

Fijnbezaagd hout is gezaagd met een fijne zaagtand waardoor het oppervlak bijna glad geschaafd is. Fijnbezaagd hout is uitermate geschikt voor verdere behandeling als schuren of schaven. Helaas is hout nooit helemaal splintervrij en kunnen er hier en daar nog kleine houtvezels voorkomen.

Geschaafd hout

Geschaafd hout is door een machine helemaal glad geschaafd, daardoor splintert het niet. Dat maakt het tevens zeer geschikt om te verven, en te gebruiken voor speeltoestellen. De prijs van geschaafd hout ligt dan ook iets hoger dan fijnbezaagd hout.

Bestellen

Bestellen doet u heel eenvoudig via onze website. Wij bezorgen in heel Nederland, en zelfs gratis vanaf €900! Bestelt u voor 12:00, dan heeft u uw bestelling de volgende dag al in huis (met uitzondering van maatwerk). Toch liever persoonlijk advies? Onze experts staan u graag te woord.

https://www.hardhoutdiscount.nl/