De maertelaere dewaele
Image default
Aanbiedingen

Tips om jouw inboedel goed in te pakken

Een verhuizing blijft altijd een hele onderneming. Je kunt wel een professionele verhuisservice inschakelen, maar dit brengt ook kosten met zich mee. Beschik je niet over dit budget voor het verhuizen, dan moet je een gedeelte ook zelf doen. Dit kan voor enige haken en ogen zorgen. Gelukkig weet jij door deze tips zeker dat de verhuizing soepel zal verlopen!

Glazen in sokken

Glazen blijven zeer fragiel. Jouw ergste nachtmerrie is dan ook dat een verhuisdoos niet helemaal stabiel zit en dat je ineens een oorverdovend gerinkel hoort vanuit de verhuiswagen. Gelukkig is er een zeer praktische tip om dit te voorkomen: het inpakken van glazen in sokken. De sokken hebben een dempende werking voor fragiel glaswerk, waardoor deze minder snel zullen breken. Natuurlijk werken ook handdoeken goed om het glaswerk veilig te verhuizen. Zorg bovendien voor genoeg vulling in de dozen zodat ze onderling niet kunnen schuiven.

Sieraden organiseren

Je hebt alle grote spullen al ingepakt, maar wat moet je in vredesnaam doen met al jouw sieraden. Je wilt niet dat jouw kettingen in elkaar verstrikt raken, of dat de achterkantjes van jouw oorbellen kwijtraken. Gelukkig is hier een goede oplossing voor. Meerdere oplossingen zelfs, want we hebben een aantal trucjes voor je op een rij gezet:

–          Gebruik verschillende zakjes voor kettingen, oorbellen en/of armbanden

–          Rijg kettingen door drinkrietjes of wc rollen, zodat deze niet in elkaar verstrikt raken

–          Doe kleine oorbellen en achterkantjes in pillendoosjes

–          Prik oorbellen door een stuk karton.

Boeken in rolkoffers

Boeken blijven ook een vreselijk iets om te verhuizen. Ze zijn niet alleen groot, maar ook nog eens zwaar. Ze breken dan wel niet zo snel, maar het versjouwen van de zware objecten doet je flink verlangen naar die E-reader op bol.com. Het handigst is om jouw boeken in rolkoffers te doen. Hoerdoor kun je de rolkoffers gemakkelijk rollen naar de verhuiswagen. Scheelt onwijs!